Antena Meniu Search
x

Ucraina: Avem nevoie de sisteme Patriot şi sperăm că şi România va putea să îşi aducă o contribuţie

Război în Ucraina. Prim-ministrul Ucrainei, Denîs Anatoliovîci Şmîhal, afirmă că o victorie a Ucrainei împotriva Rusiei ar fi "victoria tuturor democraţiilor", dar este necesar sprijinul continuu al partenerilor şi aliaţilor Kievului.

de Redactia Observator

la 23.05.2024 , 13:41

Ucraina: Avem nevoie de sisteme Patriot şi sperăm că şi România va putea să îşi aducă o contribuţie
Ucraina: Avem nevoie de sisteme Patriot şi sperăm că şi România va putea să îşi aducă o contribuţie - Profimedia

"Noi acum ne reconstruim ţara şi avem nevoie să-i oprim pe ruşi din a distruge şi mai mult. Avem nevoie de sisteme Patriot şi sperăm că şi România va putea să îşi aducă o contribuţie. Aceste sisteme salvează vieţile civililor şi ajută la menţinerea unei vieţi normale de zi cu zi în Ucraina", a declarat, joi, Şmîhal, într-un mesaj video adresat participanţilor la Black Sea and Balkans Security Forum.

El a subliniat că victoria Ucrainei în războiul cu Rusia va fi o investiţie în securitatea României. "De mai bine de doi ani noi ne apărăm ţara de agresiunea rusă, dar nu numai asta, naţiunea ucraineană apără bazele şi valorile democraţiei europene care sunt atacate de dictatorul rus. Victoria Ucrainei va fi victoria tuturor democraţiilor. Va fi cea mai mare investiţie în propria voastră securitate. Pentru a vă asigura de această victorie, este nevoie de sprijinul continuu al partenerilor şi aliaţilor noştri", a susţinut Denîs Şmîhal.

Oficialul ucrainean a punctat că ţara sa are, în primul rând, nevoie de sprijin militar, prioritare fiind sistemele de apărare antiaeriană, muniţia pentru artilerie, rachetele cu rază lungă şi medie de acţiune. La fel de importantă este, potrivit acestuia, confiscarea activelor ruseşti indisponibilizate, care "trebuie să contribuie la recuperarea şi rezilienţa Ucrainei". De asemenea, în opinia premierului Ucrainei, regimul sancţiunilor împotriva economiei ruse trebuie întărit.

Articolul continuă după reclamă

România pregătește un nou pachet de ajutor militar pentru Ucraina, dar preşedintele Iohannis nu ia în calcul, pentru moment, să trimită Kievului unicul sistem antirachetă operaţional Patriot pe care îl deţinem. "Eu nu accept ca România să rămână fără sistem de apărare antiaeriană. Dacă nu vom primi ceva la schimb, nu vom trimite!" a spus şeful statului miercuri. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Ascultaţi manele?
Observator » Stiri externe » Ucraina: Avem nevoie de sisteme Patriot şi sperăm că şi România va putea să îşi aducă o contribuţie