Video

Distracţie de Paşte şi la munte, nu doar la mare. Schiorii s-au încumetat pe pârtie

De Redactia Observator.
Publicat: 02.05.2021, 20:03.
Actualizat: 02.05.2021, 20:11

Ca la Craciun. Aşa au petrecut Paştele turiştii care au urcat pe munte. În timp ce la bază sunt pajişti înverzite, pe creste încă se mai poate schia. Zăpada are aproape un metru, dar atenţie, nu este pentru începători!

Turiştii s-au distrat de Paşte şi la munte, nu doar la mare

Turiştii care au urcat din Sinaia în vârf de munte în adidaşi şi haine de primăvară au fost întâmpinaţi cu zăpadă.

"Nu am luat decizia cea mai corectă de îmbrăcăminte, dar încercăm să rezistăm"

Citește și:

"E chiar superb, nici nu mă aşteptam"

Schiorii experimentaţi au tras lozul câştigător. Pârtia a fost liberă.

"Vă aşteptaţi să veniţi de Paşte la schi?"
"Nu chiar aşa, dar e şi săptămâna următoare."

Andre Rotaru, reporter Observator: "La Cota 2000, vremea a fost ca în toiul iernii, deşi a fost ceva mai cald, au fost 12 grade Celsius, stratul de zăpadă a fost suficient de gros pentru o tură cu săniuţa sau cu schiurile"

Nae Cojanu, şef Salvamont Sinaia: "Cel mai bine ar fi dimineaţă până în jurul orei 10.30-11, după care se înmoaie foarte tare şi este riscul producerii de accidente"

Cătălin Ţicu, director executiv Transport Urban Sinaia: "Mai avem aproximativ 1 metru de zăpadă pe pârtii. Depinde de vreme, dacă se mai poate schia şi weekendul viitor sau nu."

Cei care nu au avut vrut să dârdâie, au rămas la poalele munţilor. Au stat întinşi pe iarbă, au privit culmile Bucegilor şi s-au bucurat de ziua frumoasă.

"E o vreme frumoasă, nu ne aşteptam să fie chiar atât de cald şi plăcut şi ne simţim bine."

"Am fost până la 2000, cam bate vântul acolo. E o diferenţă foarte mare de temperatură. Aici sunt 23 de grade, sus 8 grade."

Relaxarea de Paşte la munte nu a fost deloc ieftină. O familie cu doi copii, spre exemplu, trebuie să bage mâna în buzunar serios pentru un weekend la munte.

"O noapte de cazare, cam scumpişor: 500 de lei."
"Aţi fi avut şi un alt loc unde să petreceţi Paştele?"
"La bunici, dar sunt în izolare şi am luat calea muntelui."

În perioada Paştelui, un pachet de trei nopţi, la un hotel de patru stele din Sinaia, a pornit de la 800 de lei de persoană.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.