Vacanţă de 1 Mai şi Paşte, la munte. Amatorii de sporturi de iarnă se pot bucura de schiat chiar şi în această perioadă

De Claudiu Loghin.
Publicat: 30.04.2021, 16:47.
Actualizat: 30.04.2021, 16:47

De la mare mergem acum la munte. Şi aici turiştii se pregătesc de distracţie, mai ales că pe pârtii este încă zăpadă. Spre bucuria iubitorilor sporturilor de iarnă, administratorii pârtiilor au prelungit sezonul pe toată durata vacanţei de 1 Mai şi Paşte. Reporterul Observator Claudiu Loghin se află în Poiana Braşov şi ne spune mai multe.

Cu siguranţă sunt condiţii foarte bune pentru practicarea sporturilor de iarnă, deşi zăpada, din cauza temperaturilor atmosferice, vorbim de 10 grade Celsius, are o consistenţă mai apoasă şi este mai greu de ţinut direcţia.

Un schiat mai solicitant

Cu toţii, practicanţii de sporturi de iarnă, schi sau snowbording, spun că în aceste condiţii, schiatul de primăvară este un pic ma solicitant pentru musculatură şi ligamente, însă poate e singurul inconvenient.

Citește și:

În Valea Soarelui, pârtiile sunt libere, oapseţii încă nu au sosit sau nu au urcat încă în această zonă. Se schiază pe Valea Soarelui, pe Valea Dorului, în zona superioară a domeniului schiabil al staţiunii Sinaia, funcţionează şi instalaţiile de transport pe cablu şi este poate unul din acei ani rari în care în vacanţa de Paşte şi de 1 Mai încă se mai poate schia în Masivul Bucegi.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.