Antena Meniu Search
x

Cererea DNA privind arestarea lui Ghiță, RESPINSĂ. Fostul deputat rămâne cu interdicția de a părăsi țara

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au cerut, astăzi, la Înalta Curte de Casație și Justiție, arestarea preventivă a lui Sebastian Ghiță.

Update ora 13:35 - Curtea Supremă a respins cererea procurorilor DNA de arestare preventivă a lui Sebastian Ghiță. 

Pe de altă parte, judecătorii au decis ca Sebastian Ghiţă să rămână sub control judiciar pe cauţiune cu interdicţia de a părăsi teritoriul României, în dosarul în care acesta a fost trimis în judecată de DNA Ploieşti alături de foşti şefi din poliţie şi parchete.

------------------------

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au cerut, astăzi, la Înalta Curte de Casație și Justiție, arestarea preventivă a lui Sebastian Ghiță. 

Pe acelaşi subiect

Ei solicită înlocuirea măsurii controlului judiciar pe cauţiune cu arestul preventiv, pe motiv că fostul deputat nu a respectat obligaţiile impuse de controlul judiciar.

Instanța supremă a rămas în pronunțare.

Ghiță este căutat de poliţişti şi dat în consemn la frontieră din 21 decembrie, după ce a fost chemat la DNA Ploieşti, în dosarul de corupţie privind vizita din 2012 a fostului premier britanic Tony Blair în România, şi nu s-a prezentat, ulterior pe numele lui fiind emis un mandat de aducere.

Dacă instanţa supremă va decide schimbarea măsurii cu arestul la domiciliu sau arestarea preventivă, fostul deputat va pierde cauţiunea de 60 milioane de lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Evenimente » Cererea DNA privind arestarea lui Ghiță, RESPINSĂ. Fostul deputat rămâne cu interdicția de a părăsi țara