Antena Meniu Search
x

Video Documentul care a provocat cozi interminabile pe Otopeni. Angajații aeroportului au cerut suplimentarea personalului pentru a face față

Am început săptămâna cu veşti bune: Ieri a fost raportat cel mai mic număr de îmbolnăviri înregistrat într-o zi, de la sfârşitul lunii august.

Andreea Petrescu
de Andreea Petrescu

la 14.12.2021, 16:24

Românii din străinătate au început să se întoarcă acasă de sărbători. La aeroportul Henri Coandă se dublează de astăzi numărul de angajaţi pentru a face faţă valului mare de pasageri. Vorbim despre mai mulţi angajaţi ai aeroportului, mai mulţi poliţişti de frontieră, vameşi, jandarmi, dar şi angajaţi ai DSP.

Documentele din pricina cărora s-a cerut suplimentarea numărului de angajați

E nevoie de suplimentarea numărului de angajați de la toate structurile care se ocupă de controlul documentelor la aeroport pentru că fluxul de pasageri care ajung în țară în această perioadă este din ce în ce mai mare. Românii care se întorc din anumite țări și trebuie să intre în carantină, au obligația de a completa o declarație pe proprie răspundere. Tocmai controlul acestei declarații a dus la suplimentarea numărului de angajați, plus că sunt anumite persoane care trebuie să prezinte și un test PCR negativ.

Controlul acestor documente i-a determinat pe angajații din aeroport să ceară suplimentarea numărului de oameni care sunt la aceste posturi de control. Cei din conducerea aeroportului spun că fluxul a crescut în ultimele zile cu 10-15% și se așteaptă ca în perioadă următoare să crească până la 20%, iar vârful va fi în zilele de 22 și 23 decembrie.

Aceste zile nu au fost lipsite de evenimente. Astfel că, au fost câteva situații punctuale în care jandarmii au trebuit să intervină pentru că anumiți pasageri au devenit recalcitranți atunci când li s-a cerut să prezinte un test negativ sau să intre în carantină.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Documentul care a provocat cozi interminabile pe Otopeni. Angajații aeroportului au cerut suplimentarea personalului pentru a face față