Antena Meniu Search
x

Video Boris Johnson vrea ca toţi englezii să fie vaccinaţi cu doza trei până la finalul anului. Premierul britanic cheamă armata în ajutor

Guvernul britanic intensifică din nou campania de vaccinare anti-covid pentru a se confrunta cu varianta Omicron, care se propagă cu o viteză ieşită din comun. Aceasta după ce, tot în Marea Britanie, a fost confirmat primul deces din lume al unei persoane infectate cu Omicron. Premierul Boris Johnson face apel la armată dar şi la voluntari pentru a ajuta la administrarea celei de-a treia doze de vaccin. Noi restricţii şi măsuri de protecţie sunt adoptate şi în alte ţări europene.

de Redactia Observator

la 14.12.2021, 08:29

Vezi și

Premierul intenţionează să ofere tuturor adulţilor a treia doză de vaccin până la sfârşitul anului, cu o lună mai devreme decât programul iniţial. Potrivit experţilor, două doze nu sunt suficiente pentru a proteja împotriva variantei Omicron. "Cel mai bun lucru pe care îl putem face pentru a ne apăra pe noi înşine, pentru a ne apăra ţara şi pentru a avea un Crăciun cât mai normal este să primim a treia doză chiar acum", a declarat Boris Johnson.

La centrele de vaccinare din Londra s-au format cozi uriaşe de oameni care speră să primească a treia doză. Dar serviciul naţional de sănătate are nevoie de zeci de mii de voluntari care să ajute la campania de vaccinare. Fie să administreze chiar ei injecţiile, fie să asigure ordinea. Şi Statele Unite sunt în alertă, după ce au trecut tristul prag de 50 de milioane de infectări cu Covid-19 iar numărul deceselor se apropie de 800.000. Specialiştii avertizează că până şi terapiile experimentale care au dat rezultate împotriva altor tulpini de Covid ar putea fi ineficiente în cazul Omicron.

Măsurile luate împotriva Omicron

"Varianta Omicron pare capabilă 'să evadeze', parţial, de sub protecţia imunităţii date de terapii ca anticorpii monoclonali sau plasma convalescentă sau de anticorpii induşi de vaccinuri. Este din ce în ce mai clar că dacă doreşti o protecţie optimă, trebuie într-adevăr să primeşti a treia doză", a declarat Anthony Fauci.

În Grecia, persoanele trecute de 60 de ani care nu au primit a treia doză vor fi considerate nevaccinate şi nu vor mai avea acces la majoritatea activităţilor publice. În Cipru, intervalul dintre a doua şi a treia doză a fost redus de la şase luni la numai două săptămâni. Iar cei nevaccinaţi, deja excluşi din teatre, stadioane şi cluburi, nu vor mai fi primiţi nici la nunţi şi botezuri. Norvegia interzice servirea băuturilor alcoolice în baruri şi restaurante, pentru a reduce numărul clienţilor, şi extinde obligaţia purtării măştilor. Asemenea măsuri, însoţite de intensificarea vaccinării, vor fi luate, probabil, în tot mai multe ţări, în ciuda protestelor, pentru a preveni un nou val de infectări care ar putea fi şi mai violent.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Boris Johnson vrea ca toţi englezii să fie vaccinaţi cu doza trei până la finalul anului. Premierul britanic cheamă armata în ajutor