Antena Meniu Search
x

Doi ciobani au fost atacaţi de urs în Harghita. Unul dintre ei este căutat, după ce a fugit spre pădure cu animalul după el

Doi ciobani au fost atacaţi de un urs, vineri seara, pe un munte din judeţul Harghita. Unul dintre ei a fost rănit grav, în timp ce al doilea a fugit, fiind căutat de salvatori.

de Monica Palade

la 23.07.2021, 23:48

Doi ciobani au fost atacaţi de urs în Harghita. Unul dintre ei a fugit spre pădure cu animalul după el - Shutterstock

Evenimentul s-a petrecut în zona fondului forestier arondat județelor Suceava - Harghita - Mureș. Din primele informaţii, ursul ar fi atacat o bovină în zona unei stâni amplasată pe raza judeţului Harghita și trei ciobani au încercat să alunge animalul.

Un bărbat de 45 de ani a suferit mai multe leziuni grave, fiind transportat la o unitate medicală din judeţul Suceava, aceasta fiind cea mai apropiată unitate medicală de locul atacului, după ce ursul l-a atacat. 

Bărbatul de 26 de ani, căutat în zonă

Un alt bărbat de 26 de ani a reușit să fugă spre pădure fiind la aceasta ora cautat în fondul forestier de echipe comune de jandarmi montani și polițiști. Cel de-al treilea bărbat este cel care a sunat la 112 să ceară ajutor.

Pe acelaşi subiect

La faţa locului, ISU Suceava intervine cu 21 pompieri militari, cu o ambulanță SMURD și două autoșenilate. În sprijin vor veni și colegi de la ISU Iași și ISU Neamț cu camere de termoviziune. Pădurea în care s-a pierdut este una foarte deasă şi mlăştinoasă. 

Toți cei trei bărbați sunt din județul Mureș și lucrau la stâna din judeţul Harghita. "Echipe de polițiști, jandarmi și salvamontiști din Suceava sprijină activitățile de căutare a bărbatului de 26 de ani inițiate şi coordonate de autoritățile din Harghita", se arată în comunicatul autorităţilor.

În speţă a fost întocmit şi un dosarul penalsub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, care va fi instrumentat de autoritățile judiciare din judeţului Harghita. 

"Apelul la 112 a fost la 19.45. Era vorba de două persoane atacate de un urs în zona comunei Panaci, satul Drăguieasa, zona Poiana Boilor. Este o zonă sălbatică din munţii Călimani, zonă destul de izolată, dar populată de stâne şi văcării. Ursul atacase mai devreme o vacă, iar cei doi ciobani au vrut să alunge ursul. Prima victimă a ajuns în ambulanţă în maximum o oră, starea fizică nu este foarte bună, a fost muşcat de faţă. Cea de-a doua victimă nu se ştie în ce stare este. A fost căutată până la lăsarea întunericului. Se aşteaptă două aparate de termoviziune pentru a ajuta pe perioada nopţii căutarea, cel puţin la nivelul lizierei. Dacă nu se va găsi, dimineaţă vor fi reluate căutările", a declarat Petru Ariciuc, şef serviciu salvamont Vatra Dornei.

Ştire realizată cu ajutorul informaţiilor furnizate de reporterul Observator Daniel Bertea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Evenimente » Doi ciobani au fost atacaţi de urs în Harghita. Unul dintre ei este căutat, după ce a fugit spre pădure cu animalul după el