Antena Meniu Search
x

Video Doi copilaşi din Vaslui au fost în pericol de moarte după ce s-au jucat cu câinele. Bunica lor deparazitase patrupedul, iar copiii s-au intoxicat cu soluţia împotriva puricilor

Doi fraţi din Vaslui au fost în pericol de moarte după ce s-au intoxicat cu o soluție împotriva puricilor. Bunica lor deparazitase câinele din curte, iar copiii s-au jucat cu el. Au început să se simtă rău şi doar faptul că au ajuns rapid la medic i-a salvat.

de Redactia Observator

la 18.07.2021, 19:34

Vezi și

Dis de dimineaţă, femeia a deparazitat câinele din curte cu o soluţie împotriva puricilor. Nu şi-a dat seama că ar trebui să le spună nepoţilor să stea departe de animal o vreme. "Le-am dat de dimineaţă lapte şi după aceea am stropit cu... Cu căţeii se jucau şi (n.red.căţeii) erau stropiţi de purici", a declarat bunica celor doi micuţi. Băieţii în vârstă de trei şi cinci ani  au mângâiat câinele şi o atingere a fost suficientă ca să-i trimită direct la spital. Mezinul a fost primul care s a simţit rău.

"A fost adus în urgenţă în jurul orei 9 dimineaţa, într-o stare extrem, extrem de gravă", a declarat Valeriu Lupu, medic la spitalul din Huşi. Între timp, și fratele său de cinci ani, rămas acasă, a început să acuze aceleași simptome, iar o ambulanță l-a transportat și pe el la spital. "Ca de obicei, părinţii sau aparţinătorii ascund dacă e cumva ceva de genul acesta. Am insistat şi până la urmă era vorba de o substanţă toxică pentru insecte – purici, ţânţari, căpuşe şi aşa mai departe", a mai spus medicul Valeriu Lupu.

Medicii au reuşit până la urmă să-i salveze. "Evoluţia lor este favorabilă, în cursul zilei de mâine cel târziu poimâine să fie externaţi. Părinţii, aparţinătorii, să fie un pic mai vigilenţi. Sunt foarte periculoase. Neacţionat la timp pot cauza şi decesul", a declarat Alina Belu, managerul Spitalului de copii "Sfânta Maria".

Oamenii care intra in contact cu substantele folosite in mod normal pentru plante sau animale pot avea reactii adverse pornind de la cele mai uşoare, precum simple iritaţii la nivelul pielii, alergii la nivelul căilor respiratorii. De asemenea şi probleme digestive dar şi şoc anafilactic sau chiar stop cardio-respirator şi inclusiv deces. Totul depinde tipul de substanţă, cantitatea care a fost folosită şi concentraţia acesteia, dar şi timpul în care am luat contact cu substanţa.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Doi copilaşi din Vaslui au fost în pericol de moarte după ce s-au jucat cu câinele. Bunica lor deparazitase patrupedul, iar copiii s-au intoxicat cu soluţia împotriva puricilor