Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Foto Doi sirieni s-au înfășurat în folie de aluminiu și s-au ascuns în camionul unui turc, ca să intre ilegal în România

Doi sirieni au fost prinși la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu când încercau să intre ilegal în România, înfășurați în folie de aluminiu și saci de plastic, în compartimentul de marfă al unui camion.

de Ana Maria Ghiarasim

la 04.08.2021 , 16:26

Doi sirieni s-au înfășurat în folie de aluminiu și s-au ascuns în camionul unui turc, ca să intre ilegal în România Doi sirieni s-au înfășurat în folie de aluminiu și s-au ascuns în camionul unui turc, ca să intre ilegal în România - Poliția de Frontiera

Sirienii erau ascunşi în compartimentul marfă al unui camion care transporta pavaj și piatră din Turcia. Șoferul, un cetățean turc de 59 de ani, s-a prezentat la punctul de trecere pentru efectuarea formalităților de frontieră ca să poată intra în România cu marfa ce trebuia să ajungă la o societate din România.

”Șoferul transporta conform documentelor de însoțire a mărfii, piatră pentru pavaj, încărcată din Turcia pentru o societate din România. În urma controlului preliminar efectuat asupra mijlocului de transport, polițiștii au constatat faptul că șnurul asigurator al semiremorcii era rupt și lipit”, se arată în comunicatul ITPF Giurgiu.

Migranții sirieni erau înveliți în folie de aluminiu și saci de plastic

Articolul continuă după reclamă

În urma unui control amănunțit asupra autocamionului, polițiștii de frontieră au constatat faptul că, printre marfa transportată, se aflau ascunse două persoane, înfășurate în folie de aluminiu și saci de plastic.

Pe acelaşi subiect

În cadrul cercetărilor s-a stabilit faptul că persoanele depistate sunt un bărbat, în vârstă de 25 de ani, și o femeie, în vârstă de 26 de ani.

Sirienii au spus că șoferul nu știa că ei se ascund în remorcă

Aceştia au declarat polițiștilor faptul că sunt din Siria și s-au urcat în mijlocul de transport în timp ce se aflau pe teritoriul Bulgariei, fără ca șoferul să aibă cunoștință despre acest aspect. Cetăţenii sirieni intenționau să ajungă în Olanda.

În acest context, polițiștii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor depistate, iar conform protocolului româno-bulgar, acestea, șoferul și mijlocul de transport au fost preluați de către autorităţile bulgare, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Ana Maria Ghiarasim Like

Ana-Maria Ghiarasim are o experienţă în presa online de mai bine de 10 ani, iar din martie 2020 este Editor de Content la Observatornews.ro.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Evenimente » Doi sirieni s-au înfășurat în folie de aluminiu și s-au ascuns în camionul unui turc, ca să intre ilegal în România