Antena Meniu Search
x

Video Momentul în care Garda de Coastă a Libiei trage cu gloanţe spre o barcă plină cu migranți, în Marea Mediterană. Sea-Watch: ”Nu mai trageți în oameni!”

Un echipaj al Gărzii de Coastă a Libiei a fost filmat în timp ce trage focuri de armă în direcția unei bărci supraaglomerate cu migranți și chiar încearcă să o răstoarne. Filmarea a fost făcută de activiștii organizaţiei neguvernamentale Sea-Watch International în timpul unui survol în Marea Mediterană.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 02.07.2021, 16:58

Momentul în care Garda de Coastă a Libiei trage cu gloanţe spre o barcă plină cu migranți, în Marea Mediterană
Momentul în care Garda de Coastă a Libiei trage cu gloanţe spre o barcă plină cu migranți, în Marea Mediterană - captura Twitter

Grupul de salvare pe mare a asistat la o ”operațiune” a autorităților maritime libiene de a bloca o barcă plină cu migranți care se îndrepta spre Europa. De fapt, agenții pazei de coastă sunt surprinși când trag focuri de armă spre barca migranților și aruncă obiecte peste bord, pentru a-i lovi.

În imaginile publicate pe Twitter se vede cum o barcă albastră din lemn cu un motor mic și peste 20 de oameni la bord este urmărită periculos de aproape de o navă a Gărzii de Coastă a Libiei, scrie euronews.com.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

În timpul urmăririi, care a avut loc în apele internaționale, bărbații în uniformă de pe nava libiană pot fi văzuți trăgând de cel puțin două ori spre barcă, cu gloanțe care lovesc apa.

Pe acelaşi subiect

”Nu mai trageți în oameni!”

Sea-Watch a comunicat autorităților libiene prin radio că pun în pericol viața oamenilor de pe nava albastră și i-a îndemnat să nu mai tragă. Paza de coastă libiană a răspuns, într-o engleză precară, că încearcă să salveze migranții.

Avionul Sea-Watch nu avea prea mult combustibil și s-a întors înainte de a se termina urmărirea. Ulterior, a primit rapoarte că barca a ajuns joi dimineață pe insula italiană Lampedusa. Nu au existat comentarii imediate cu privire la incidentul din Libia, Malta sau autoritățile de pe Lampedusa.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Stiri externe » Momentul în care Garda de Coastă a Libiei trage cu gloanţe spre o barcă plină cu migranți, în Marea Mediterană. Sea-Watch: ”Nu mai trageți în oameni!”