Antena Meniu Search
x

Video Două femei s-au certat cu jandarmii ca să ajungă la Arcul de Triumf, de Ziua Națională a României. ”E abuz!”

Două femei care voiau cu orice preț să ajungă la Arcul de Triumf din Capitală, de Ziua Națională a României, s-au luat la ceartă cu jandarmii care le-au blocat accesul. ”Este abuz de serviciu”, strigă una dintre ele la jandarmul din fața ei.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 01.12.2020, 11:13

Două femei s-au certat cu jandarmii ca să ajungă la Arcul de Triumf, de Ziua Națională a României. ”E abuz!” Vezi și
  • Paradă de la Arcul de Triumf din București a fost redusă anul acesta la o ceremonie la care vor participa doar câțiva oficiali ai statului.
  • Ceremonia nu este un eveniment deschis publicului.

”Dragi jandarmi, vă notific verbal că ceea ce faceți dumneavoastră acum este abuz. Care este hotărârea care ne împiedică să mergem pe stradă?”, mai spune femeia.

Deși jandarmii explică faptul că nu fac decât să pună în aplicare legea și să respecte ordinele de la superiori, cele două femei insistă să fie lăsate în zona de acces către Arcul de Triumf.

”Vă promit că eu trec ca să ajung la Arcul de Triumf! Înțelegeți lucrul acesta?”, strigă una dintre femei.

La un moment dat, în fața femeii apare o tânără jandarm de 21 de ani care nu se lasă intimidată de strigătele femeii.

Femeie: Câți ani ai, fată?

Jandarm: 21

Femeie: Și de ce te opui așa?

Jandarm:  Pentru că astea sunt legile.

Femeie: Care legi?

Jandarm:  Legea 60 și Hotărârea de Guvern 967 care a aprobat doar 400 de participanti pentru a participa la această manifestație.

Reacția Jandarmeriei București

Jandarmeria București a anunțat ulterior că cele două persoane care au încercat să treacă de panourile metalice amplasate de jandarmi în zona Pieței Charles de Gaulle, cu ocazia evenimentului dedicat Zilei Naționale a României, au renunțat într-un final la intenția de a pătrunde în zona restricționată.

”În conformitate cu prevederile H.G nr. 967 din 12 noiembrie 2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 14 noiembrie 2020, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, organizarea ceremoniilor oficiale dedicate Zilei Naționale a României în municipiul București este permisă cu participarea a cel mult 400 de persoane. Persoanele participante au fost stabilite de organizator, accesul pietonal și rutier fiind temporar restricționat în zona respectivă”, scrie Jandarmeria București.

”Din rațiuni de siguranță și sănătate publică, recomandăm tuturor cetățenilor să evite zonele aglomerate și să respecte prevederile legale în vigoare”, se mai arată în comunicatul Jandarmeriei.

Parada de la Arcul de Triumf din București a fost redusă anul acesta la o ceremonie la care vor participa doar câțiva oficiali ai statului.

Ceremonia oficială organizată de Ministerul Apărării Naționale de 1 Decembrie, în Piaţa Arcul de Triumf din Bucureşti, nu va fi un eveniment deschis publicului. La ceremonia care va începe la ora 11.00 vor participa aproximativ 150 de militari.

„Pe timpul ceremoniei se va ține un moment de reculegere în memoria eroilor români căzuți pe câmpurile de bătălie pentru reîntregirea neamului românesc și a victimelor virusului SARS-CoV-2, vor fi trase 21 de salve de tun, iar președintele Klaus Iohannis va depune o coroană de flori și va susține o alocuțiune”, a anunțat MApN.

Ceremonia va putea fi urmărită și online, accesând pagina de Facebook a Ministerului Apărării Naționale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Două femei s-au certat cu jandarmii ca să ajungă la Arcul de Triumf, de Ziua Națională a României. ”E abuz!”