Antena Meniu Search
x

Video Drumeți amenințați de turiști cu ATV-uri, în Parcul Național Piatra Craiului: ”Băi, tu dai peste mine?”

Momente tensionate în Parcul Național Piatra Craiului, unde doi drumeți au surprins un grup de persoane cu ATV-uri într-o zonă în care accesul lor era interzis. ”Nu aveți voie cu ATV-urile aici, e parc național, e bariera la intrare”, spune bărbatul care filmează incidentul.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 29.12.2020, 17:54

Drumeți amenințați de turiști cu ATV-uri, în Parcul Național Piatra Craiului: ”Băi, tu dai peste mine?” Vezi și
  • Nu e prima dată când turiștii cu ATV-uri intră în Parcul Național Piatra Craiului, deși sunt instalate bariere și panouri care arată explicit că accesul vehiculelor este interzis.

Drumeț: ”Salut, ce căutați cu ATV-urile aici? Nu aveti voie, e parc național, e bariera la intrare. Nu aveti voie. Dacă vreti, sunăm acum la Jandarmeria Montană. (...) Este Parcul National Piatra Craiului, nu aveti voie cu ATV-uri aici”.

La un moment dat, unul dintre bărbații aflați pe ATV-uri se apropie periculos de mult de turistul care i-a înfruntat și pare că vrea să îl lovească.

Drumeț: ”Stai ușor că dai peste mine. Bai, tu ești nenorocit? Dai peste mine?”

Cei de pe ATV-uri se îndepărtează rapid în momentul în care drumețul care filmează momentul rostește pe filmare numerele lor de înmatriculare.

Drumeții, lăudați de Administrația Parcului pentru curaj

Incidentul s-a petrecut marți, după ce un grup de turiști cu 3 ATV-uri au ignorat semnele si panourile instalate la iesirea din satul Peștera către Șaua Joaca, au ocolit bariera instalată în acest sens, și au patruns în zona din Parcul National Piatra Craiului, unde ATV-urile sunt interzise prin lege.

”Doi drumeti curajosi au îndrăznit să le atragă atenția, i-au și filmat cu telefonul și au incercat să îi întoarcă din drum. Ce nu știau cei cu ATV-urile este că noi si colegii de la Jandarmeria Montana ăi asteptam deja la ieșirile din parc, pentru că am primit imagini de la camerele de monitorizare instalate pe aceste trasee”, anunță Administrația Parcului Național Piatra Craiului. 

Turiștii cu ATV-uri, amendați cu 3.000 lei 

Ca urmare, turiștii de pe ATV-uri au fost opriți la iesirea de la Curmatura Groapelor, legitimați și amendați de echipajul de la Jandarmeria Montana Zarnesti, 3 sancțiuni contravenționale la L 407/2006, în valoare totală de 3000 lei. 

Reprezentanții Parcului au anunțat că îi vor premia pe cei doi drumeți curajoși cu câte un tricou personalizat cu mascota parcului, precum și o fotografie de la sfârsitul acestei acțiuni.

Acest articol a fost realizat cu informațiile transmise de reporterul Observator Claudiu Loghin.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Drumeți amenințați de turiști cu ATV-uri, în Parcul Național Piatra Craiului: ”Băi, tu dai peste mine?”