Antena Meniu Search
x

Imagini inedite surprinse în Parcul Naţional Piatra Craiului! Un bursuc rămâne blocat în nămeţi | Video

Imagini inedite cu un bursuc înzăpezit au fost filmate în Parcul Naţional Piatra Craiului, cu o cameră de monitorizare cu senzori.

- Sursă: Facebook/Regia Naţională a Pădurilor Romsilva

Imagini inedite cu un bursuc înzăpezit au fost filmate în Parcul Naţional Piatra Craiului, cu o cameră de monitorizare cu senzori amplasată de specialiştii parcului.

Imaginile cu bursucul înzăpezit au fost postate pe pagina de facebook a Romsilva.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

”Bursucul, un animal deosebit de îngrijit, este un mamifer omnivor care se hrăneşte cu fructe, seminţe, larve sau ouă. Toamna îşi face provizii, pe care le depozitează în vizuină, pentru perioada iernii, când are o activitate redusă. Viezurii îşi construiesc vizuini complexe, la o adâncime de 2 metri, cu galerii lungi, de până la 8 metri, cu încăperi speciale pentru provizii”, precizează specialiştii. 

Parcul Naţional Piatra Craiului, unul dintre cele 22 de parcuri naţionale şi naturale administrate de Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva, are o suprafaţă de 14.800 de hectare în judeţele Braşov şi Argeş, din care 10.860 de hectare păduri.

Parcul are o zonă de protecţie de aproape 5.800 de hectare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Inedit » Imagini inedite surprinse în Parcul Naţional Piatra Craiului! Un bursuc rămâne blocat în nămeţi | Video