Antena Meniu Search
x

Ecaterina Andronescu, după recunoașterea diplomei lui Matteo Politi: Dacă cineva din minister a greşit, va fi sancţionat

Ministrul Educaţiei spune că va analiza în ce fel s-a făcut echivalarea studiilor italianului Matteo Politi, acuzat că a făcut operaţii deşi nu ar fi chirurg. Ecaterina Andronescu a precizat că, dacă ministerul a făcut doar recunoaşterea diplomei, asta nu înseamnă că bărbatul putea profesa.

de Redactia Observator

la 07.02.2019, 15:13

Ecaterina Andronescu, după recunoașterea diplomei lui Matteo Politi: Dacă cineva din minister a greşt, va fi sancţionat

Ministrul Educaţiei spune că va analiza în ce fel s-a făcut echivalarea studiilor italianului Matteo Politi, acuzat că a făcut operaţii deşi nu ar fi chirurg. Ecaterina Andronescu a precizat că, dacă ministerul a făcut doar recunoaşterea diplomei, asta nu înseamnă că bărbatul putea profesa.

"Ministerul nu poate să dea intrarea în profesie pentru medicină, pentru doctori în special, poate să recunoască doar diploma", afirmă Andronescu.

Ecaterina Andronescu a declarat, joi, că trebuie să analizeze în ce fel s-a făcut echivalarea studiilor lui Matteo Politi.

"N-aş putea să vă dau un răspuns care să fie complet, în acest moment, pentru că n-am văzut echivalarea pe care ministerul a dat-o în anii trecuţi, nu e o chestiune de o lună sau de două, ci o perioadă mai îndelungată.

Pe acelaşi subiect

Trebuie să analizez echivalarea, să văd în ce măsură echivalarea corespunde studiilor pe care acest cetăţean le-a avut şi puteau, potrivit rigorilor echivalării, puteau fi recunoscute în România. Dar recunoaşterea diplomei nu înseamnă şi intrarea în profesie. Deci eu cred că trebuie să privim diferenţiat lucrurile", a afirmat ministrul Educaţiei, la Cluj-Napoca.

Dacă cineva din minister a greşt, va fi sancţionat

Andronescu a spus că Ministerul Educaţiei nu poate să dea intrarea în profesie pentru medici.

"Dacă ministerul a greşit, cine a greşit, fără îndoială trebuie să-şi recunoască şi să primească sancţiunea corespunzătoare, dar dacă Ministerul a făcut doar recunoaşterea diplomei aici pot să vă spun cu certitudine: ministerul nu poate să dea intrarea în profesie pentru medicină, pentru doctori în special, poate să recunoască doar diploma. Deci, lăsaţi-mă să am întâi ochiul pe documentul de echivalare şi după aceea să vorbesc despre acest lucru", a declarat ea.

Ecaterina Andronescu a explicat, într-o intervenţie telefonică la Digi 24, că, chiar dacă diploma de licenţă este reală, acest lucru nu îi dă dreptul să profeseze.

"Asta nu-i dă dreptul să intre în profesie, să fie chirurg, asta vreau să precizez cât se poate de limpede. Şi un absolvent de Medicină de la noi, el nu poate să devină chirurg după ce a absolvit şi are diploma de medic. El trebuie să parcurgă rezidenţiatul de chirurgie, care este vreo cinci ani de zile, şi abia după aceea devine medic specialit, cu diploma de medic specialist înregistrată la Colegiul Medicilor are dreptul de a profesa", a afirmat ministrul, potrivit news.ro.

Falsul chirurg Matteo Politi, care a operat în mai multe clinici private din România, a fost reţinut miercuri seară, urmând ca joi să fie dus la Parchet, unde se va decide dacă va fi cerută arestarea lui, fiind suspectat de înşelăciune. Avocatul său a susţinut că diploma sa de absolvent al Universităţii de Medicină din Priştina este atestată de Ministerul Educaţiei.

Politi urmează să fie prezentat cu cerere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Ecaterina Andronescu, după recunoașterea diplomei lui Matteo Politi: Dacă cineva din minister a greşit, va fi sancţionat