Antena Meniu Search
x

Falsul medic italian a primit parafa de la Direcţia de Sănătate Publică din "milă"

Funcționara de la Direcţia de Sănătate Publică care i-a dat cod de parafă falsului chirurg italian Matteo Politi a avut o explicație halucinantă pentru faptul că i-a acordat acestuia aviz, în baza căruia tânărul de 38 de ani a operat în clinici din București.

Funcționara de la Direcţia de Sănătate Publică care i-a dat cod de parafă falsului chirurg italian Matteo Politi a avut o explicație halucinantă pentru faptul că i-a acordat acestuia aviz, în baza căruia tânărul de 38 de ani a operat în clinici din București.

Ministrul Sănătăţii Sorina Pintea a declarat, miercuri, că funcţionara a explicat că a făcut-o "din milă". 

"Ştiţi care a fost replica funcţionarei de la DSP când a fost întrebată de ce a făcut acest lucru? Din milă – aşa a răspuns! N-am înţeles de cine i-a fost milă şi cine i-a indus această milă. Cu siguranţă este vorba şi de corupţie aici. Vreau mai întâi să văd documentele, să văd dacă efectiv a intrat în sala de operaţie, dar există mărturii că a făcut-o. Poate era un talent nativ...”, a declarat Pintea, la Europa FM.

Explicația funcționarei de la DSP privind parafa acordată falsului medic italian
Pe acelaşi subiect

Ministrul Sănătăţii spune că eliberarea codului de parafă era ultimul pas care trebuia făcut pentru a obţine drept de liberă practică în România, primul fiind depunerea actelor doveditoare privind studiile, care a fost făcut însă două luni mai târziu, în timp ce a doua etapă – la Colegiul Medicilor -a fost sărită.

Însă, Matteo Politi a avut grijă să-şi facă o asigurare malpraxis.

„Acest domn avea încheiată şi o poliţă de malpraxis. Nu pot să spun numele instituţiei unde a făcut această poliţă.  Deci el a obţinut codul de parafă fals pe 23 martie, a semnat un contract în 12 ianuarie, cu o clinică privată, şi a obţinut în februarie o poliţă de malpraxis", a mai spus Pintea.

Matteo Politi a obținut parafa în baza unei diplome în limba sârbă

Falsul chirurg Matthew Mode, pe numele real Matteo Politi, a declarat, la Xtra Night Show de la Antena 1, că nu este un fals medic şi că are dreptul de a profesa în România pentru că i-au fost recunoscute şi echivalate diplomele.

El a precizat că a apelat la servicile unui avocat, identificat doar prin prenumele "Laura", care i-a echivalat diploma în medicină obţinută la Universitatea din Priştina.

Explicația funcționarei de la DSP privind parafa acordată falsului medic italian

„Când am venit în România, nu ştiam cum funcţionează sistemul, am folosit un avocat căruia i-am dat toate documentele. Avocata s-a ocupat de tot şi la final mi-a zis că am dreptul de a profesa în România", a afirmat el. 

În legătură cu profesia de medic, Politi a spus: „Din momentul în care am fost recunoscut, cu ajutorul avocatului, din momentul în care statul român mi-a echivalat diplomele, mă numesc medic".

Cotidianul Libertatea a scris, miercuri, că, în dosarul depus de avocată, Matteo Politi apare indicat, în limba sârbă, drept absolvent al Facultăţii de Medicină din Kosovo, scrisă în limba sârbă, deşi în provincie este folosită limba albaneză, explicaţia fiind că facultatea a rămas sub administraţie sârbă şi se numeşte University of Priştina. El ar fi studiat la Priştina în perioada 2007 - 2013.

Referitor la această diplomă, șefa DSP Bucureşti, Cristina Pelin, a declarat: "Am controlat şi n-am înţeles nici noi nimic din diplomă, cum de funcţionarul a dat avizul!”.

Falsul medic a operat la clinici private din România, sub numele de Matthew Mode, fără a avea studii medicale, deşi conform CV-ului absolvise universităţi prestigioase din Statele Unite.

Politi a primit cod de parafă de la Biroul de Informatică şi Biostatistică Medicală în 23 martie 2018, funcţionarul care i l-a eliberat fiind mutat disciplinar până la finalizarea anchetei interne, a anunţat DSP, care preciza că vor fi verificate toate codurile de parafă eliberate în 2018.

Sursa: News.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Falsul medic italian a primit parafa de la Direcţia de Sănătate Publică din "milă"