Antena Meniu Search
x

Video Egiptul, destinaţia preferată a românilor la sfârşit de an: Cererea a crescut cu 700% faţă de 2019

Românii nu renunţă la vacanţe în destinaţii de lux. Egiptul se află în topul preferinţelor turiştilor români, atunci când vine vorba despre concediu, mai ales pentru sfârşitul acestui an. Cererea turiştilor către această destinaţie este de 700% mai mare decât în anul 2019. 

Alin Stan
de Alin Stan

la 05.11.2021, 14:29

Vezi și

Pachetele turistice către Egipt au fost anul acesta în topul preferințelor românilor, trendul fiind păstrat și în cazul vacanțelor din perioada sărbătorilor de iarnă 2021. Astfel, peste 1.600 turiști români și-au rezervat deja pachetele pentru vacanța de iarnă pe destinațiile din Egipt. De curând chiar şi președintele Klaus Iohannis și soția sa, Carmen Iohannis, au vizitat piramidele din Egipt, în timpul vizitei oficiale făcute în țara arabă din nordul Africii. Cuplul prezidențial și-a făcut fotografii la piramide, moment surprins de mai mulți turiști români aflați în vacanță.

Românii vor în Egipt 

În total, în ultimul an, peste 14.000 români au ajuns în această țară. Cele mai căutate stațiuni sunt deja clasicele Hurghada și Sharm El Sheikh, unde populația locală este vaccinată în proporție de aproape 100%. Pentru a intra în Egipt, turiștii au nevoie de certificat de vaccinare acreditat COVID-19, care să ateste faptul că au fost complet vaccinați cu cel puțin 14 zile înainte de sosire sau de un test PCR negativ, cu maximum 72 de ore înainte de călătorie.

Tot mai mulți români își doresc să călătorească spre destinații cu restricții minime pentru vaccinați. Așadar, Italia, Marea Britanie, Spania, Germania și Franța sunt principalele țări alese de turiștii români în contextul actual, acolo unde pentru cei cu certificatul verde restricțiile sunt tot mai puține, iar viața de zi cu zi seamănă cu cea de dinainte de pandemie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Egiptul, destinaţia preferată a românilor la sfârşit de an: Cererea a crescut cu 700% faţă de 2019