Antena Meniu Search
x

Video Românii au prins din nou gustul vacanţelor în străinătate, după o lungă perioadă în care pandemia de coronavirus le-a dat planurile peste cap

După un an în care am călătorit mai mult cu gândul, vaccinarea ne-a dat din nou curaj să planificăm vacanţele în afara ţării. În această perioadă, cele mai căutate destinaţii sunt Grecia, Turcia, Dubai, dar şi Egipt. City break-urile sunt din nou la modă, iar preţurile sunt cel puţin tentante.

Andra Mitu
de Andra Mitu

la 30.05.2021, 20:40

Vezi și
  • 66 de avioane au plecat, într-o singură zi, de pe Otopeni în străinătate.

Aeroporturile goale au devenit doar o amintire neplăcută. La Otopeni, e din nou agitaţie şi călătorii se întorc din concedii cu bagajele pline de amintiri. 

Pasageră: Am fost în vacanţă în Egipt şi a fost foarte frumos. Îmi era foarte dor pentru că nu am mai fost de un an şi a fost aşa ca o escapadă. Am uitat de restricţii, am uitat de mască, de coronavirus.

Alţii abia aşteaptă să plece spre zări mai albastre. Un cuplu, de exemplu, va petrece o săptămână de vis în Dubai pentru care a plătit în avans 2500 de euro. 

Tot spre Emiratele Arabe Unite se îndreaptă şi mai multe tinere. Puştoaicele sunt într-atât de entuziasmate că pot călători din nou, încât vor să împărtăşească fiecare pas al experienţei şi cu prietenii virtuali. 

Pe acelaşi subiect

Coadă e şi la îmbarcările spre Grecia, Turcia şi Egipt. 

66 de avioane au plecat, într-o singură zi, de pe Otopeni în străinătate

Cosmin Marinof, director agenţie de turism: Tarifele sunt la un minim istoric. Pentru cinci stele, all inclusive, zbor inclus, tarifele încep de la 339 de euro.

Un preţ similar plătesc cei care merg în vacanţe în Grecia. Ceva mai mulţi bani dau cei care vor o vacanţă de neuitat în Antalia. Şapte nopţi de cazare la un hotel de patru stele costă în jur de 400 de euro. 

Ciprian Enea, consultant în turism: Încetul cu încetul, city break-ul reintră pe agenda turistică a românilor. Avem deja turişti care au solicitat vacanţe pentru Spania, Franţa, Italia.

Dacă anul trecut, pe vremea aceasta, puteam număra pe degetele de la o mână destinaţiile externe, acum lucrurile s-au schimbat. Doar astăzi au fost programate 66 de zboruri. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Stiri sociale » Românii au prins din nou gustul vacanţelor în străinătate, după o lungă perioadă în care pandemia de coronavirus le-a dat planurile peste cap