Antena Meniu Search
x

Cinci elevi din Buzău au filmat un clip teribil despre riscul unui Live pe Facebook (Video)

"Cinci tineri morţi după un live pe Facebook". Un scenariu teribil ce a stat la baza unui filmuleţ realizat de elevii Palatului Copiilor Buzău, în cadrul unei campanii de conștientizare a riscului utilizării telefonului mobil în timpul condusului.

Un scenariu teribil a stat la baza unui filmuleţ realizat de elevii Palatului Copiilor Buzău
"Cinci tineri morţi după un live pe Facebook". Elevi din Buzău au filmat un clip teribil într-o campanie de conştientizare - captura video Facebook Cercul de Cenaclu Literar

"Cinci tineri morţi după un live pe Facebook". Un scenariu teribil ce a stat la baza unui filmuleţ realizat de elevii Palatului Copiilor Buzău, în cadrul unei campanii de conștientizare a riscului utilizării telefonului mobil în timpul condusului.

Pentru că tragediile pe şosele din cauza folosirii telefonului în timpul condusului par să nu se mai termine, mai mulţi elevi de la Palatul Copiilor, membri ai cenaclului literar, au pus la cale o campanie prin care să arate cât de rău se poate termina o distracție.

Au filmat un clip după un scenariu cumplit.

"Unul dintre noi își ia permisul de conducere și decide să ne ducă la o petrecere, însă nu se poate abține să nu ne arate cât e de bună mașina lui și cât de stăpân se consideră el pe volan.

Pe acelaşi subiect

Începe distracția, ni se pare că lumea e a noastră, atmosfera aceasta place tuturor și vrem să o arătăm în direct și altora, dar nu realizăm că telefonul acela din mâna șoferului ne va aduce sfârșitul. Pe scurt, este o lecție despre responsabilitate la volan, indiferent că ești șofer începător sau conduci de nu știu câți ani”, a povestit pentru Angela, una dintre protagonistele videoclipului, pentru reporterbuzoian.ro.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Clipul a fost realizat la începutul acestei luni, după ce elevii au descoperit, după o straşnică documentare, că șapte din zece șoferi folosesc telefonul în timpul condusului, asta în timp ce 2100 de persoane mor anual pe șosele din România din cauza accidentelor rutiere.

Petiţia "STOP live pe Facebook la volan! Dă like vieţii!" merge înainte

În luna mai, după tragedia din Ungaria în care 9 români au murit pentru că şoferul microbuzului în care se aflau făcea live pe Facebook, Observator şi Poliţia Română au lansat petiţia: "STOP live pe Facebook la volan! Dă like vieţii!", un demers pentru viaţă, un demers care şi-a propus să responsabilizeze și să diminueze cazuri ca cel întâmplat pe autostrada din Ungaria.

Mai mult de 35.000 de semnături au fost strânse până în acest moment, iar inițiativa Observator a ajuns și în atenția autoritãţilor, a Parlamentului European, dar şi a cetățenilor din afara granițelor care s-au alăturat campaniei.

Carmen Dan, Ministrul Afacerilor Interne, a semnat petiția și susține că va propune ca șoferii care utilizează telefonul la volan să rămână fără permis. Și Boguslaw Liberadzki, vicepreședintele Parlamentului European s-a alăturat acestui demers. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » Cinci elevi din Buzău au filmat un clip teribil despre riscul unui Live pe Facebook (Video)