Antena Meniu Search
x

Preşedintele Franţei a ajuns în România! Emmanuel Macron, primit de preşedintele Iohannis la Palatul Cotroceni (VIDEO)

Președintele Franţei, Emmanuel Macron, a ajuns în Romania. El a fost primit de președintele Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni, în cadrul unei ceremonii oficiale.

Președintele Franţei, Emmanuel Macron, a ajuns în Romania. El a fost primit de președintele Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni, în cadrul unei ceremonii oficiale.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Cele mai importante declaraţii ale preşedintelui Franţei:

Pe acelaşi subiect

- Acum zece ani, tara dumneavoastra a aderat la UE si a facut progrese remarcabile.

- O relatie bilaterala se construieste si prin relatii de afaceri pe care, intr-adevar, vrem sa le dezvoltam. O cooperare care trebuie incurajata in continuare, cele trei acorduri care au fost semnate acum sunt deosebit de importante pentru noi.

- Am vorbit de asemenea de mai multe subiecte de interes comun. Am discutat si un subiect care stiu ca este foarte important pentru dumneavoastra si va felicit pentru aceasta dorinta de a lucra impreuna - revizuirea directivei privind detasarea lucratorilor.

- As dori sa explic poate o neintelegere. Revizuirea privind directiva nu inseamna sa ii impiedicam pe transportatorii romani sa lucreze in toata Europa. Problema este ca acum propunem un cadru prea slab.  

- Vom intari parteneriatul dintre noi pentru ca un control mai ferrm sa fie activat. Sigur ca ne dorim ca toti cei care lucreaza in Europa sa o faca intr-un mod corect si competitiv.

- Aveti tot dreptul sa cereti aderarea la spatiul Schengen. Nu am nicio ideologie, sunt total deschis fata de acest subiect insa trebuie sa fiu onest: Europa Spatiului Schengen nu functioneaza bine! 

Cele mai importante declaraţii ale preşedintelui Franţei:

- Romania este prima tara din regiune unde domnule presedinte unde efectuati o vizita bilaterala, ne onoreaza.

- Este si un moment istoric, se indeplinesc 25 de ani de la tratatul dintre Romania si Franta. Am avut discutii foarte bune, in urma carora am decis aprofundarea parteneriatului strategic.

- Am salutat dinamica pozitiva a colaborarii economice, care a ajuns la aproape 8 miliarde de euro. Am exprimat dorinta de a colabora cu franta in contextul celebrarii in 2018 a Centenarului. Romania ramane una dintre tarile cele mai atasate francofoniei.

-  Am subliniat rolul comunitatii romanesti din Hexagon, cu rol de liant dintre cele doua societati, multi romani cu inalta calificare lucreaza in Franta si contribuie la bunastarea societatii franceze

- Am decis sa conlucram in contextul consolidarii proiectului european la care, amandoi, tinem foarte mult.

- Romania este astazi un stat membru matur, cu un profil proeuropean foarte putenic, care doreste sa fie membru reformator al UE.

- Trebuie sa fie o Europa a coeziunii in care sa existe progresul tuturor statelor membre. I-am transmis ca obiectivul Romaniei de aderare la spatiul Schenghen ramane unul de actualitate.

Întrebări jurnalişti:

Cereti inasprirea conditiilor de acces a muncitorilor detasati. Daca nu reusiti modificarea directivei luati in considerare un FREXIT?

Macron: Unii au incercat aceasta metoda. Niciodata nu am abordat subiectele europene in acest mod. Ce doriti pentru Romania? Va doriti ca salariile din Romania a ramana la o treime din Franta, sau sa aveti si sa va pastrati talentele? 

Inteleg de la presedintele dvs ca doriti o Romanie mai integrata. Tarile care sustin status quo-ul sustin aceasta situatie care nu este favorabila pentru Romania. 

Nu va avea loc un Frexit, ci o explozie a Uniunii Europene. 

Update ora 15:05 - Începe conferinţa de presă a celor doi preşedinţi, la Palatul Cotroceni.

Update ora 13:30 - Preşedintele Emmanuel Macron a ajuns la Palatul Cotroceni.

Update ora 13:10 - Coloana oficială care îl însoţeşte pe preşedintele Emmanuel Macron se îndreaptă spre Palatul Cotroceni, acolo unde liderul de la Elysee va fi primit de preşedintele Klaus Iohannis. 

Ştirea iniţială:

Avionul preşedintelui francez Emmanuel Macron a aterizat, în urmă cu puţin timp, pe pământ românesc. Escala sa la Bucureşti face parte din mini-turneul european al liderului de la Elysee, care mai cuprinde Bulgaria şi Austria. 

În Bucureşti, Emmanuel Macron se va întâlni cu preşedintele Iohannis şi cu premierul Tudose.

Liderul de la Paris, care e însoţit de Prima Doamnă, Brigitte Macron, va avea o întrevedere şi cu membrii comunităţii franceze din România şi va vizita muzeul satului. Seara, va pleca în Bulgaria, ultima ţară din acest turneu diplomatic.

PROGRAMUL VIZITEI PREŞEDINTELUI FRANŢEI

12.30 - Sosirea preşedintelui la aeroportul Henri Coandă din Bucureşti.

13.00 - Ceremonie oficială de primire de către preşedintele României, domnul Klaus Werner Iohannis, la Palatul Cotroceni

13.20 - Întâlnire bilaterală cu preşedintele României

14.00 - Întâlnire în format extins la nivel de delegaţii

14.30 - Conferinţă de presă comună a celor doi şefi de stat

15.00 - Dejun de lucru a preşedintelui francez cu domnul Mihai Tudose, premier al României, la Vila Lac 1

16.15 - Recepţie a comunităţii franceze la Reşedinţia Franţei. Discurs al preşedintelui francez.

17.30 - Vizită a celor două cupluri prezidenţiale la Muzeul Satului "Dimitri Gusti"

18.20 - Întâlnire a preşedintelui cu reprezentanţi ai comunităţii de aaceri franceze, la Reşedinţia Franţei.

19.30 - Recepţie oferită de preşedintele României şi de doamna Carmen Iohannis la Palatul Cotroceni, în prezenţa invitaţilor francezi şi români din lumea economică şi culturală

21.50 - Sosire la aeroportul Varna

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Preşedintele Franţei a ajuns în România! Emmanuel Macron, primit de preşedintele Iohannis la Palatul Cotroceni (VIDEO)