Antena Meniu Search
x

Video "Era fum de nu puteai să vezi la doi metri". Zeci de oameni evacuați azi noapte dintr-un bloc, în București, după ce un apartament a luat foc

Clipe de panică, seara trecută, pentru locuitorii unui bloc din sectorul 1 al Capitalei. Un incendiu violent a izbucnit într-un apartament situat la etajul 8, iar fumul s-a extins rapid în întreaga clădire. Zeci de locatari au ieşit speriaţi în stradă. Şapte persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Ana Grigore
de Ana Grigore

la 19.04.2023, 07:47

Vezi și

Incendiul a izbucnit seara trecută în jurul orei 22. În apartament nu se afla nimeni în acel moment. Locatarii au fost cei care au dat alarma, după ce au simţit miros puternic de fum:

- Mă băgasem cu copiii la somn şi am auzit nişte trosnituri pe scara blocului şi când m-am dus la uşă am văzut că intră fum. Atunci am sunat imediat la ambulanţă şi la pompieri.

- Nu am putut să deschidem uşa de fum că nu se putea respira. 

- Mi-am dat seama că e incendiu, am încercat să acopăr uşa cu niște prosoape ude să nu intre fum, dar tot a intrat, fiind pe diagonală cu apartamentul care a luat foc, a intrat tot fumul la mine. Copiii s-au panicat, s-au speriat. 

Pe acelaşi subiect

Ionel Solomon, ISU BIF: Ne-am deplasat la locul intervenţiei cu patru autospeciale cu apă şi spumă, una de descarcerare, o autoscară, patru resurse smurd şi două resurse de la SABIF. 

Incendiul, lichidat înainte să se extindă

Flăcările au pornit din sufragerie şi au înghiţit rapid întreaga cameră. Din fericire, pompierii au reuşit să lichideze incendiul înainte ca acesta să se extindă. 

Locatar: Era fum de nu puteai să vezi la doi metri. Ne-au scos pompierii destul de repede, da.

Ana Grigore, reporter Observator: 13 persoane au fost evacuate de către pomperi, iar şapte dintre acestea, printre care şi doi copii, au avut nevoie de îngrijiri medicale la faţa locului.

Ionel Solomon, ISU BIF: Noi am evacuat toate persoanele de la etajul opt, unde a avut loc incediul, şi de la etajele superioare, respectiv etajul 9 si etajul 10. 

Focul a fost lichidat în aproximativ o oră. Deocamdată nu se ştie de la ce a pornit incendiul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » "Era fum de nu puteai să vezi la doi metri". Zeci de oameni evacuați azi noapte dintr-un bloc, în București, după ce un apartament a luat foc