Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video "Este sensul vieții mele". La 61 de ani, doamna Daniela lucrează cot la cot cu salvatorii de la ISU. După două întâmplări tragice, a ales să devină pompier voluntar

La 61 de ani, în loc să se bucure în linişte de pensie, o femeie din Timişoara lucrează cot la cot cu salvatorii de la ISU. Două întâmplări tragice din viaţa sa au determinat-o să devină pompier voluntar, iar acum, doamna Daniela se mândreşte deja cu peste 300 de ore de voluntariat şi zeci de misiuni de salvare.   

de Iulia Pop

la 19.11.2022 , 10:12

Haideţi, doamna Daniela, repede!

Avem o persoană blocată. 

De aproape un an de zile, pe Daniela Mihoc aşa o găseşti: mereu în acţiune, mereu pregătită să ofere ajutor. Deşi este bunică şi mamă şi este deja la vârsta de pensionare, ea a ales să devină pompier voluntar la ISU Timiş... doar pentru a face bine altora. 

Vezi și

Daniela Mihoc, voluntar ISU Timiș: Tot timpul vroiam să îi ajut pe cei din jurul meu, dar momentul cheie a fost atunci când soţul meu a decedat în 2020, în 1 ianuarie, şi au venit îngerii mei ca să încerce să-l salveze şi nu au reuşit.

Pe acelaşi subiect

Tragedia a determinat-o să înveţe cum să intervină eficient în minutele care fac diferenţa între viaţă şi moarte. 

Daniela Mihoc, voluntar ISU Timiș: Sunt acele un minut - două care contează foarte mult. Îmi reproșez că nu am ştiut ce să fac. 

Prima întâlnire a femeii cu "îngerii" de la ISU a fost însă în 2018, atunci când casa i-a luat foc

Daniela Mihoc, voluntar ISU Timiș: Era chiar de ziua mea şi când am venit am făcut seara focul, noi am stins în centrală dar mă gândesc că a rămas o scânteie şi casa fiind foarte veche a luat hornul foc. Au fost foarte prompţi, eram şocată, au avut grijă de mine.     

Impresionată de curajul salvatorilor, femeia a vrut să le calce pe urme, dar se temea că nu va fi acceptată din cauza vârstei sale. În luna februarie a acestui an însă, a decis să-şi urmeze visul şi s-a înscris în programul "Salvatori din Pasiune". 

Daniela Mihoc, voluntar ISU Timiș: Pentru mine, sensul vieţii mele acesta este şi mă bucură este singura instituţie pe care am găsit-o care e deschisă şi persoanelor mai în vârstă. 

Daniela nu are de gând să renunţe prea curând la această pasiune

La finalul cursului de iniţiere, femeia a primit şi un cadou de suflet din partea copiilor ei.

Impresionaţi de implicarea ei sunt şi colegii de la ISU.

Elena Rădulescu, ISU Timiș: Este un model pentru voluntarii mai tineri, pentru că, văzând-o entuziasmată şi plină de pasiune şi implicată, te gândeşti că nu poţi să stai deoparte.

Iar ea nu are de gând să renunţe prea curând la această pasiune. Deja a adunat peste 300 de ore de voluntariat şi, recent, a absolvit şi cursul de prim ajutor. Aşa că doamna Daniela este oricând pregătită să plece într-o nouă misiune, alături de salvatorii de la ISU. 

Iulia Pop Like

Îmi place să știu. Pun întrebări, și cer, imperios, răspunsuri! Îmi place să ascult. Sincer, uneori de atât e nevoie! Îmi place să scriu. Sunt perfecționistă și “lupt” pentru fiecare cuvânt din știre! Îmi place să zâmbesc.

Întrebarea zilei
Aţi testat vreodată vacanţele tip retreat?
Observator » Evenimente » "Este sensul vieții mele". La 61 de ani, doamna Daniela lucrează cot la cot cu salvatorii de la ISU. După două întâmplări tragice, a ales să devină pompier voluntar