Antena Meniu Search
x

Video Surpriză emoţionantă pentru un pompier din Iaşi care a ieşit la pensie, din partea colegilor: "Gata, nene, acum poți pleca. Ești pregătit!"

Mihai Talpău, unul dintre cei mai buni salvatori ai Iașului a iesit la pensie. Într-un ultim gest de recunoştinţă şi apreciere pentru mai bine de 27 de ani în care a participat la mii de intervenţii şi a salvat sute de vieţi, colegii i-au pregătit o surpriză specială.

De Larisa Andreescu la 05.10.2022, 14:33

Mihai Talpău şi-a luat rămas bun de la colegii săi, în ultima seară înainte de pensionare, dar nu înainte ca cei care i-au fost "camarazi" vreme de atâţia ani să-i facă o surpriză extrem de specială. A fost chemat afară şi, înainte să înţeleagă ce se întâmplă, unul dintre colegi a pornit furtunul cu apă şi l-a udat din cap până în picioare. Vizibil emoţionat şi cu ochii în lacrimi, pompierul i-a îmbrăţişat pe toţi şi le-a mulţumit pentru toţi anii în care au salvat împreună atât de multe vieţi. 

Evenimentul a fost făcut public pe pagina de Facebook a Ministerului Afacerilor Interne. Mii de oameni au lăsat comentarii de recunoştinţă pentru Mihai Talpău, pompierul care şi-a dedicat întreaga carieră şi au aplaudat gestul colegilor de a nu-l lăsa să iasă pe poartă fără un ultim "botez". 

Textul integral publicat pe pagina de Facebook a MAI:  

Pe acelaşi subiect

Mai avea o oră! O oră de pompier militar activ. A simțit că îi dau lacrimile și ca să nu îl vadă colegii mai tineri a plecat în garaj unde erau câteva mașini de pompieri. A stat preț de câteva minute în față fiecărei autospeciale. Pe toate lucrase, cu toate fusese să salveze.

Lângă o astfel de mașină îl rugase pe un coleg să-l fotografieze zilele trecute.

- Trebuie să țin mâna așa și tu să mă încadrezi ca să se vadă și mașina, i-a spus acestuia.

- De ce vrei, nea Mihai, așa?

- Am eu o poză din 1995. Vreau să le pun una lângă alta, să văd cum a trecut timpul.

- Nici nu eram născut atunci. Păi și te ajută cu ceva poza?

- Las și eu amintire nepoților. Să știe că în perioada asta am salvat.

Surpriză emoţionantă pentru un pompier din Iaşi care a ieşit la pensie, din partea colegilor

Facebook / MAI

Mihai a revăzut scena și a zâmbit, chiar dacă avea lacrimi în ochi. A atins mașina de pompieri cu mâna și și-a luat la revedere. A dat apoi să se descalțe. A scos primul bocanc când a auzit un coleg cum îl striga după platou. A ieșit imediat, așa cum era, crezând că s-a întâmplat ceva.

În fața lui, toată tura. Un coleg a dat drumul la furtunul cu apă și l-au udat din cap până în picioare. Apa era rece, dar nu a simțit asta. Și-a dat ochelarii jos și a mers să-și îmbrățișeze camarazii.

- Gata, nene, acum poți pleca. Ești pregătit! i-a spus unul dintre ei.

Era botezul finalului de carieră, de fapt era modul lor da a-și ajuta colegul să nu iasă pe poarta unității cu lacrimi în ochi.

Apa acoperă lacrimile. Așa sunt ei, pompierii, oameni care plâng de fericire sau durere, dar care nu o fac niciodată să fie văzuți!

Mihai a ieșit la pensie. A lăsat în urmă mii de intervenții la care a participat, sute de vieți salvate și un colectiv de salvatori extraordinar!

Te salutăm, Mihai!

Să ai o pensie pe măsura binelui pe care l-ai făcut!

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Surpriză emoţionantă pentru un pompier din Iaşi care a ieşit la pensie, din partea colegilor: "Gata, nene, acum poți pleca. Ești pregătit!"