Antena Meniu Search
x

Peste 130 de deţinuţi au evadat dintr-un penitenciar, în urma unui atac armat

O închisoare din nordul statului Filipine a fost luată cu asalt miercuri dimineaţă, de mai mulţi bărbaţi înarmaţi, care au eliberat cca. 132 de deţinuţi.

O închisoare din nordul statului Filipine a fost luată cu asalt miercuri dimineaţă, de mai mulţi bărbaţi înarmaţi, care au eliberat cca. 132 de deţinuţi.

Directorul penitenciarului din Amas, distrisctul Kidapawan, Peter Bungat a anunţat la un post de radio că indivizii înarmaţi, conduşi de un comandant pe nume Derbie, au deschis focul asupra oamenilor săi, atac soldat cu moartea unui bodyguard şi rănirea altuia.

"Este bine plănuit. Evadații au folosit pături pentru a scăpa. (...) Derulăm o operațiune de căutare", a spus acesta.

Comandantul Derbie ar aparține Frontului Islamic de Eliberare Moro, conform lui Bungat.

Pe acelaşi subiect

"Nu avem nicio idee în momentul de față dacă există deținuți de importanță printre cei care 132 care au evadat. Încă ne numărăm prizonierii", a arătat el.

Nu este prima dată când deţinuţii de la închisoarea din Amas reuşesc să evadeze. În august 2016, alţi trei condamnaţi, închişi pentru posesie ilegală de explozibil şi droguri au fugit din penitenciar.

În 2009, trei criminali care au stat în spatele unui atac cu bombă asupra unui mall în 2007, au evadat tot de la Amas.

Pe 3 februarie 2007, un grup înarmat a atacat aceeași închisoare, eliberând 49 de deținuți, mare parte dintre aceștia fiind criminali de nivel înalt, informează agenţia Xinhua.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Evenimente » Peste 130 de deţinuţi au evadat dintr-un penitenciar, în urma unui atac armat