Antena Meniu Search
x

Video Fabrică de certificate verzi false, în centru de vaccinare. Cum funcţiona sistemul vaccinării pe hârtie. Un bărbat a fost reţinut

Au facut fabrica de certificate verzi false într-un centru de vaccinare din Bucuresti. Angajaţii luau bani ca să pună numele unor nevaccinaţi pe documentele care atestau imunizarea. Pentru certificate încasau între 500 şi nouă mii de lei, în funcţie de cât de bogat părea solicitantul si de câte exemplare falsuri cerea. Un bărbat a fost deja reţinut în acest dosar.

Andreea Petrescu
de Andreea Petrescu

la 28.10.2021, 20:32

Vezi și

În spatele porţilor de fier, într-un centru de imunizare din sectorul 2, se falsificau certificate de vaccinare pe bandă rulantă. Investigatorii au intrat pe fir, iar azi dimineaţă curtea a fost împânzită de poliţişti. 

Reporter-poliţist: Încă mai sunt anchetatori înauntru?

Da, mai sunt!

Angajaţii din centru aveau un sistem bine pus la punct. 

Pe acelaşi subiect

Andreea Petrescu, reorter Observator: Anchetatorii spun ca angajatii centrului de vaccinare inregistrau in locul persoanelor care chiar s-au imunizat, datele celor care voiau certificat fara sa si primească dozele. In felul acesta, cred procurorii,  zeci, daca nu chiar sute de persoane au acum certficat de vaccinare fals obtinut din acest centru.

Fabrică de certificate verzi false, în centru de vaccinare

Şi totul ar fi continuat, doar că cei care se vaccinaseră cu adevărat nu şi-au putut descărca certificatele digitale. Îngrijoraţi că este vorba de o eroare, oamenii au reclamat problema.

Alexandra Chirilă, viceprimar sector 2: Au venit la centru, am verificat arhivele şi atunci am sesizat poliţia. 

Ore bune au adunat probe anchetatorii.

Ciprian Romanescu, purtător de cuvânt Poliţie: Au fost conduse persoane la sediul poliţiei pentru audieri şi pentru clarificarea tuturor împrejurărilor.

Aproape 170 de persoane trebuie să dea acum explicaţii. În urma scandalului, centrul de vaccinare a pus lacătul pe uşă. Oamenii veniţi să se vaccineze s-au văzut nevoiţi să găsească altă soluţie. 

Pacienţi: O să merg la alt centru, eram la rapelul de la pfizer exact azi.

Eu am făcut programarea de ieri pentru azi şi aflu că s-a închis.

Doar în ultima lună, poliţiştii de frontieră au descoperit la graniţe 300 de persoane cu certificate false. Cei mai mulţi şi-au falsificat testele PCR, aproape 200. 106 au arătat certificate digitale false, iar 43 au avut adeverinţe de vaccinare mincinoase. În toată ţara sunt cercetate 850 de persoane care şi-ar fi falsificat dovada vaccinării.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Evenimente » Fabrică de certificate verzi false, în centru de vaccinare. Cum funcţiona sistemul vaccinării pe hârtie. Un bărbat a fost reţinut