Antena Meniu Search
x

Fabrica de pensionări anticipate de la Spitalul Gerota. Angajaţii MAI, pensionaţi pentru depresie

Este anchetă la Spitalul Ministerului de Interne, Dimitrie Gerota după ce ofiţerii DGA şi procurorii au strâns informaţii că acolo ar fi funcţionat în ultimii ani o adevărată "fabrică de pensionări anticipate". Anchetatorii bănuiesc că medicii au măsluit diagnosticele pentru zeci de ofiţeri şi subofiţeri, ca să-i scoată la pensie pe caz de boală.

Bogdan Dinu
de Bogdan Dinu

la 05.06.2024 , 13:43

Procurorii trebuie să stabilească de cât timp medicii respectivi făceau acest lucru și, mai important, ce aveau de câștigat. Pentru că, în funcție de cercetări, anchetă s-ar putea extinde.

Anchetatorii s-au sesizat din oficiu, după ce un cadru MAI în vârstă de 25 de ani a intenționat să se pensioneze pe caz de depresie, cu ajutorul documentelor primite de la spitalul Gerota. Un diagnostic întâlnit și la celelalte cadre care ar fi recurs la această modalitate.

Ieri au fost ridicate documente de la spital, iar procurorii pun în prezent informațiile cap la cap și vor începe audierile.

Vezi și

Până în prezent, conducerea spitalului Gerota nu a oferit un punct de vedere legat de această anchetă. Și nici reprezentanții Miniserului de Interne nu au comentat situația.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei
Aţi ratat vreo vacanță din cauza întârzierii sau anulării unui zbor?
Observator » Evenimente » Fabrica de pensionări anticipate de la Spitalul Gerota. Angajaţii MAI, pensionaţi pentru depresie