Antena Meniu Search
x

Video "Ferească Dumnezeu, foarte periculos". Panică şi mobilizare de forţe în Ploieşti, după ce un urs a apărut la periferia oraşului. Oamenii sfătuiţi să rămână în case

Este alertă în Ploieşti, după ce un urs şi-ar fi făcut din nou apariţia printre localnici. De data aceasta, sălbăticiunea ar fi fost văzută într-un cartier de la periferia oraşului. De când a fost dată alerta, autorităţile sunt într-o continuă căutare. În urmă cu două săptămâni, medicii veterinari au tranchilizat ursul care se plimba pe străzile oraşului, însă animalul a reuşit să le scape printre degete, iar de atunci... este imposibil de găsit. Seara trecută, ursul a fost căutat din nou cu o dronă cu cameră cu termoviziune. 

Ana Grigore
de Ana Grigore

la 13.08.2023, 07:34

Vezi și

Alarma s-a dat ieri dimineaţă, la ora 5. Un bărbat a sunat la 112 şi a anunţat că a văzut ursul pe o şosea din zona rafinăriei Vega, situată la periferia oraşului. Imediat a fost trimis un mesaj RO Alert prin care localnicii erau sfătuiți să rămână în locuințe. 

În căutarea ursului

Localnic: A fost văzut şi unui coleg de-al meu i-a spus cineva "nu mai ieşi pe aici că e ursul".

Andrei Volosevici, primar Ploieşti: La 5.05 a apărut pe RO Alert că a revenit ursul, sau că este un urs. De acolo au început demersurile specifice. 

Pe acelaşi subiect

O patrulă de jandarmi, una de poliţie şi autorităţile locale au pornit pe urma ursului, însă nici urmă de animal. Aseară, căutările au fost reluate de echipajele ISU Prahova şi ISU Braşov, care au folosit echipamente speciale pentru detectarea animalului. 

Ana Grigore, reporter Observator: Specialiştii de la ISU caută ursul cu ajutorul unei drone si a unei camere cu termoviziune. Dacă animalul este în zonă şi se mişcă, totul va apărea aici, pe acest ecran.

Nicu Ghiţă - AGVPS Prahova: În caz de se va observa undeva, se va încerca tranchilizarea lui şi relocarea. Şi în cel mai rău caz daca devine agresiv şi atacă pe cineva, împuşcarea. 

Reporter-Andrei Volosevici, primar Ploieşti: Cât de periculos ar fi ursul în oraş pentru cetăţeni?

- Ferească Dumnezeu, foarte periculos. Orice fel de animal sălbatic poate să fie foarte periculos deci asta nu e o chestiune de joacă.

După aproape două ore de căutări, a apărut şi prima mişcare, pe un câmp situat între rafinăria Vega şi Spitalul Judeţean Ploieşti. 

Ana Grigore, reporter Observator: S-a identificat o posibilă locaţie a ursului iar în aceste momente autorităţile pleacă către acea zonă.

Animalul pare însă că se joacă de-a v-aţi asunselea cu autorităţile. După ore bune de căutări, din nou... nici urmă de urs. Ploieştenii sunt îngroziţi de prezenţa urşilor din oraşul lor. În urmă cu două săptămâni, autorităţile au reuşit să găsească, însă nu şi să captureze un urs care s-a plimbat liber pe străzi timp de aproape o săptămână. Deşi a fost tranchilizat, animalul a reuşit să scape. 

Reporter-locanic: Ar fi vorba de acelaşi urs de acum două săptămâni?

- Probabil. Acum nu o să vină toţi urşii din toate pădurile la noi aici.

Nicu Ghiţă - AGVPS Prahova: La câtă agitaţie a fost în jurul lui, nu cred că se mai întoarce în zonă acela.

Autorităţile continuă căutările, iar când ursul o să fie prins, va fi relocat într-o zonă de munte.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Evenimente » "Ferească Dumnezeu, foarte periculos". Panică şi mobilizare de forţe în Ploieşti, după ce un urs a apărut la periferia oraşului. Oamenii sfătuiţi să rămână în case