Antena Meniu Search
x

Video Fermier despăgubit cu zeci de mii de euro de primăria care a refuzat să-i elibereze o adeverință pentru subvenții

O primărie din judeţul Suceava trebuie să plătească despăgubiri de zeci de mii de euro unui fermier. Şi asta pentru un singur an. Cum s-a ajuns în această situaţie? Instituţia a refuzat să elibereze o adeverinţă necesară pentru un dosar depus de om la APIA. Acum, primăria ar putea fi bună de plată şi pentru ceilalţi ani în care a respins cererea fermierului.

de Redactia Observator

la 20.10.2021, 09:06

Vezi și

Primăria Salcea, din judeţul Suceava, nu ar fi eliberat adeverinţe decât pentru terenuri pe care proprietarii aveau titlu de proprietate. Fermierul s-a adresat instanţei, iar după 6 ani a venit şi răspunsul judecătorilor: Instituţia trebuie să-i plătească despăgubiri de aproximativ 240 de mii de lei.

Silviu Marcean – fermier: Din 2015 până în prezent a refuzat să ne acorde adeverinţa pentru dosarul APIA. Şi am pierdut an de an o sumă rezonabilă, practic ne-a condamnat la a nu ne putea dezvolta.

Fermierul a dat în judecată primăria

Fermierul a dat în judecată primăria şi în anii ce-au urmat, pe acelaşi considerente. Vrea să recupereze tot prejudiciul provocat de neplata subvenţilor pentru terenul de 400 de hectare pe care îl are în administrare.

Pe acelaşi subiect

Silviu Marcean – fermier: Dacă în 2015 a fost 50 de mii de euro şi an de an tot s-a adunat teren, practic suma va creşte. 

Acum, primarul este nevoit să-i plătească fermierului suma impusă de instanţă. Bani care ar fi putut fi folosiți pentru extinderea rețelei apă-canalizare, asfalt sau locuri de joacă.

Primăria Salcea urmează să sesizeze comisia de disciplină şi organele abilitate pentru a încerca recuperarea prejudiciului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » Fermier despăgubit cu zeci de mii de euro de primăria care a refuzat să-i elibereze o adeverință pentru subvenții