Antena Meniu Search
x

Video Filmul demolărilor de la metrou. Directorul Metrorex a spart un magazin cu ranga, comercianţii l-au huiduit: "Tâlharule! La puşcărie!"

Marea demolare a chioşcurilor de la metrou a început cu scandal. Chiar directorul Metrorex a rupt cu ranga uşa unui butic, iar ministrul Transporturilor l-a lăudat pentru curaj. Totul, sub privirile disperate ale proprietarilor şi angajaţilor, care nici nu au apucat să îşi scoată marfa.

de Redactia Observator

la 07.04.2021, 20:30

Vezi și
  • 1.500 de oameni rămân fără locuri de muncă după ce întreaga operaţiune va fi dusă la bun sfârşit

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Staţia de metrou Ştefan cel Mare. Ştefan Paraschiv, voievodul Metrorex, intră în istorie. N-are sabie, dar are rangă. Şi cu arma-n mână cucereşte cetatea micilor comercianţi. Sparge poarta ferecată şi ne scapă de cei ce ocupau vremelnic galeriile strămoşeşti. Spre marea mulţumire a ministrului din Cetatea de Scaun.

Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor: Vreau să felicit toate autoritățile care au fost implicate în acțiunea de azi, mulțumesc Primăriei Sectorului 2, reamintesc că e vorba de domeniul public, ocupat fără acte și este în responsabilitatea adminstratiilor locale să restabilească legea pe acest domeniu public. Mulțumesc directorului Metrorex, un om curajos, care și-a asumat o misiune grea la Metrorex și am văzut comentarii despre folosirea unei răngi. Și vreau să spun că, da, un cartel se destructurează cu ranga și îl felicit pentru un act de asumare și curaj. Mulțumesc și forțelor de ordine publică.

Asaltul a început în zori. Mai multe echipe de la ADP Sector 2 au intrat în staţia de metrou pentru a demola chioşcurile împământenite acolo. Primul pus la pământ a fost singurul eliberat în urma somaţiei ce a expirat săptămâna trecută. Au urmat altele, pline cu marfă.

Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2: Poliţia Locală a venit, a constatat că aceste construcţii sunt amplasate ilegal, nu există nicio autorizaţie de construire dată nici de Sectorul 2, nici de Capitală, nici de nimeni. 

Comercianţii de la metrou şi-au pierdut repede cumpătul

Susţin că demolarea este un abuz, pentru că au contracte de închiriere valabile, iar procesul între societatea care administrează spaţiile şi Metrorex nu s-a încheiat. 

Vânzător magazin: Aşa, că vine domnul primar, seara pune anunţ şi dimineaţa vine şi demolează, nu e corect. Organizăm alte proteste. eu personal vreau să organizez, să ne adunăm în faţa casei lui domnul Drulă să asigure loc de muncă.

1500 de oameni lucrează în cele peste 300 de chioşcuri amplasate în staţiile de metrou. Patroni sau angajaţi, toţi vor rămâne fără activitate.

Majoritatea chioşcurilor se află în administrarea Sindomet, societatea al cărei acţionar este sindicatul condus de Ion Rădoi. Sindomet ar fi primit trei sferturi din valoarea chiriei.

Florin Crişu, administrator Sindomet: Aceste chişcuri au fost construite acum 41 de ani cu toate avizele necesare. 

Reporter: Care este spaţiul total al chişcurilor pe care le deţineţi la metrou?

Florin Crişu, administrator Sindomet: Deţinem 80 la sută din spaţii. 

Reporter: Care este chiria medie?

Florin Crişu, administrator Sindomet: Nu vreau sa intram în amănunt

Reporter: E 8.000 de euro pe mp? 

Florin Crişu, administrator Sindomet: E aruncată de userişti. 

Sindicaliştii nu exclud să blocheze din nou circulaţia metroului. Demolarea va continua în zilele următoare. Urmează staţia Pipera.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Filmul demolărilor de la metrou. Directorul Metrorex a spart un magazin cu ranga, comercianţii l-au huiduit: "Tâlharule! La puşcărie!"