Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Filmul sinuciderii lui Bogdan Drăghici, bărbatul care a intrat cu mașina plină cu diluant în gardul Ambasadei Rusiei: "A fost o bubuitură puternică. Nu a ieşit nimeni din mașină"

Atac sinucigaş fără precedent în România. Un bărbat a intrat cu maşina în poarta Ambasadei Rusiei de la Bucureşti. Maşina care era plină de diluant s-a aprins ca o torţă, iar bărbatul a murit. Înainte de impact, bărbatul i-ar fi avertizat pe jandarmii de la ambasadă că va produce un incident grav. La volan se afla Bogdan Drăghici, preşedintele Asociaţiei TATA, un ONG care pleda pentru drepturile bărbaţilor din România.

de Bogdan Dinu

la 06.04.2022 , 13:31

Este vorba despre un personaj controversat care a primit chiar ieri, în primă instanţă, o condamnare de 15 ani de închisoare pentru că şi-ar fi abuzat sexual fiica. Cu doar o zi înainte de gestul extrem, bărbatul se declara "ucrainean" pe facebook şi îi îndemna pe cei care-l citeau să "fie toţi ucraineni şi să salveze prezentul şi viitorul civilizaţiei umane". Vă avertizăm că urmează imagini şi informaţii cu puternic impact emoţional. 

Maşina a intrat în poarta principală a reprezentanţei diplomatice în zorii zilei.

Bogdan Dinu, reporter Observator: Apelul la 112 a venit în jurul orei 6 dimineața, atunci când mașina a intrat cu viteză în gardul ambasadei. A fost o chestiune de secunde până când vehiculul a fost cuprins de flăcări.

Vezi și

"A fost o bubuitură puternică"

Pe acelaşi subiect

Bogdan Staicu, prim-procurorul Parchetului Tribunalului București: Primul impact a fost când maşina a intrat în poartă, iar imediat după persoana a aprins cu un dispozitiv.

Momentul a fost surprins de un martor. Pe imagini se vede cum maşina arde ca o torţă, iar câţiva jandarmi, care păzeau clădirea, se agită şi fug să ceară ajutor. 

Martor: A fost o bubuitură puternică. Din maşină nu a coborât nimeni, pentru că la un moment dat l-am auzit clar pe unul dintre jandarmi: "Ieşi, că trag!". Nu a tras nimeni, oricum! Nu a ieşit nimeni din maşină!

Circulația în zonă a fost blocată de forțele de ordine, iar poliţiştii Serviciului Omoruri au deschis o anchetă, sub coordonarea procurorului. La volanul maşinii se afla Bogdan Drăghici, preşedintele Asociaţiei TATA, unul dintre cei mai cunoscuţi taţi din România.

Cu doar o zi în urmă a postat pe facebook un mesaj ciudat, în  care se declara ucrainean. "Dacă nici acum nu ne declarăm toți ucraineni și nu acționăm solidar pentru a mai avea un viitor civilizația umană, atunci nu vom mai avea o altă ocazie, pentru că vom trăi un sfârșit apocaliptic. Și vom fi vinovați, că nu am făcut totul pentru a dovedi că merităm să mai populam această planetă mult prea încercată. Să fim toţi ucraineni şi să salvăm prezentul şi viitorul civilizaţiei umane". 

Era de altfel, un personaj controversat. Ani la rând a pozat în avocatul tuturor taţilor nedreptăţiţi. 

Bogdan Drăghici: Avem în evidentele alianței tata mii de tați care într/adevăr suferă pentru că sunt tinuți departe de copiii lor pentru că DGASPC nu intervine, nu vor să protejeze copilul.

Şi totuşi în 2019 o plângere depusă la poliţie a umbrit imaginea pe care şi-o construise. Bogdan Drăghici a fost arestat pentru că  şi-ar fi abuzat sexual fiica vitregă. A fost denunţat chiar de fosta lui soţie, un medic pediatru din Bucureşti. La vremea respectivă tatăl bărbatului spunea că la mijloc e o răzbunare. 

Tatăl lui Bogdan Drăghici: El este preşedintele Asociaţiei TATA. Şi femeia asta nu a plătit doi ani nimic, pensie alimentară. Şi acum ce s-a gândit ea? Hai să merg la Secţia 24, care Secţie a trimis-o la plimbare şi i-a zis, arată-mi dovezi. Vii după trei ani cu vorbe? Nu se poate aşa ceva!

Ieri, Bogdan Drăghici a aflat că judecătorii au decis că este vinovat. Şi a primit în primă instanţă o condamnare de 15 ani de închisoare.

Bogdan Dinu Like

Zilnic am ocazia să văd ceva nou, să cunosc persoane și să aflu noi perspective. În fiecare zi am ocazia să caut răspunsurile la întrebările pe care, în anumite momente, și le pune o țară întreagă.

Întrebarea zilei
Aţi putea să vă îndepliniţi sarcinile de serviciu într-un interval de lucru mai scurt?
Observator » Evenimente » Filmul sinuciderii lui Bogdan Drăghici, bărbatul care a intrat cu mașina plină cu diluant în gardul Ambasadei Rusiei: "A fost o bubuitură puternică. Nu a ieşit nimeni din mașină"