Antena Meniu Search
x

Video Tragedia din Sărăţeni. A murit şi proprietarul fosei septice în care și-au găsit sfârșitul primarul, fiica lui și un consătean

Sfârșit tragic pentru primarul localității Sărățeni, județul Mureș, și fiica sa, o tânără de doar 32 de ani. Cei doi au murit după ce au intrat într-o fostă septică şi s-au intoxicat cu monoxid de carbon. Au intrat în groapă ca să salveze un consătean care intrase în groapa adâncă de trei metri ca să o desfunde. Proprietarul fosei, cel care a intrat ultimul în bazin, a fost salvat de medici și dus la spital, însă s-a stins în această după-amiază. 

Alex Prunean
de Alex Prunean

la 21.07.2022, 14:25

Vezi și

UPDATE 14:00. Proprietarul fosei, în vârstă de 62 de ani, cel care a intrat al patrulea în groapă, a fost salvat în ultima clipă și dus în stare gravă la spital. Din păcate, bărbatul s-a stins în această după-amiază.

Știrea inițială: 

Nenorocirea s-a produs aseară, în localitatea Sărățeni de lângă Sovata. Proprietarul casei, singurul supraviețuitor, și-a chemat un vecin să-l ajute să desfunde canalizarea. La un moment dat, consăteanul ar fi leşinat din cauza vaporilor toxici, moment în care bărbatul de 62 de ani a sunat la 112, apoi a cerut ajutor primarului, care locuia în apropiere.

Edilul a venit într-un suflet, însoţit de fiica sa.

Pe acelaşi subiect

Ambii au intrat în fosă încercând să ajute, dar nu au mai ieşit.

Monika se căsătorise în urmă cu un an și abia își botezase bebelușul 

Biro Csaba era primar din 2016 şi avea două fiice, de 14 şi 32 de ani, iar localnicii spun că era un om de toată isprava. 

Fiica cea mare a primarului, Monika, a pierit şi ea împreună cu tatăl său. Tânăra se căsătorise anul trecut și avea un copilaș de niciu un anișor, pe care îl botezase în luna mai.

Proprietarul fosei, singurul supraviețuitor. Polițiștii au descoperit nereguli la bazinul subteran

Singurul supravieţuitor este bărbatul de 62 de ani, pe proprietatea căruia se află fosa septică. Pe el l-au scos primii pompierii, după ce a intrat, la rândul lui, în groapă, încercând s-o scoată pe fată. A leșinat, dar pompierii au reușit să-l readucă la viață. A fost transportat la Spitalul județean de Urgență din Târgu Mureș, la Terapie Intensivă. 

Acum, starea lui continuă să fie gravă, dar stabilă.

Pe lângă intoxicația cu vaporii toxici din fosa septică, el a suferit și o lovitură puternică la cap, pentru că a căzut în bazinul din beton de la câțiva metri înălțime. Medicii speră ca bărbatul să își revină din punct de vedere neurologic, pentru că lipsa de oxigen, în minutele în care s-a aflat în fosă, i-au afectat creierul și, în foarte multe cazuri, astfel de leziuni sunt ireversibile.

Între timp, polițiștii au deschis o anchetă, dar, în momentul de față este vizată doar fapta, nu și o persoană anume. Totuși, au descoperit mai multe nereguli la fosa septică, printre care și lipsa unei guri de aerisire. Încă nu se știe dacă așa a fost construită sau cineva a acoperit-o ulterior.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » Tragedia din Sărăţeni. A murit şi proprietarul fosei septice în care și-au găsit sfârșitul primarul, fiica lui și un consătean