Antena Meniu Search
x

Florin Secureanu, fostul manager al Spitalului Malaxa, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile

Florin Secureanu a fost arestat preventiv, sâmbătă, pentru 30 de zile, de magistraţii Tribunalului Bucureşti. Decizia instanţei nu este definitivă, putând fi contestată la Curtea de Apel Bucureşti.

Florin Secureanu a fost arestat preventiv, sâmbătă, pentru 30 de zile, de magistraţii Tribunalului Bucureşti. Decizia instanţei nu este definitivă, putând fi contestată la Curtea de Apel Bucureşti.

Fostul manager al Spitalului Malaxa a fost reţinut pentru 24 de ore, vineri seară, de către procurorii DNA. Secureanu a fost scos încătuşat din sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, unde a fost audiat aproape şase ore. Fostul manager al Spitalului Malaxa a fost urcat într-o maşină cu care va fi dus în Arestul Central al Poliţiei Capitalei.

Procurorii DNA au dispus începerea urmăririi penale împotriva fostului manager al Spitalului Malaxa, Florin Secureanu, pentru luare de mită şi delapidare. Suma pe care ar fi delapidat-o Secureanu este evaluată de anchetatori la 1,9 milioane de lei.

Procurorii susţin că în perioada mai 2009 - noiembrie 2016, Florin Secureanu a conceput şi a pus în aplicare o schemă prin care sustrăgea aproape zilnic sume de bani din casieria spitalului.

Pe acelaşi subiect

Anchetatorii arată că, pentru a justifica în documentele financiar-contabile ale instituţiei sumele de bani delapidate, Florin Secureanu a cerut personalului din subordinea sa (serviciul financiar-contabil, serviciul achiziţii, serviciul administrativ), să întocmească în fals facturi şi chitanţe.

DNA mai susţine că în perioada 20 mai 2011 - noiembrie 2016, Secureanu a pretins unei societăţi comerciale care avea atribuite contracte de achiziţie directă cu spitalul, să îi plătească o serie de deplasări pe care el şi apropiaţi ai săi le făceau în străinătate şi în ţară.

Printre altele, spitalul Malaxa a cumpărat şi un pian la cererea managerului Florin Secureanu, pe care acesta l-a dus acasă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Florin Secureanu, fostul manager al Spitalului Malaxa, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile