Antena Meniu Search
x

Video Fostul ministru Florian Bodog, salvator pentru un coleg liberal care leșinase în avion, la 6 ani după ce a resususcitat un alt bărbat, tot în avion

Intervenţie impresionanată în aer. Fostul ministru al Sănătății, Florian Bodog, i-a salvat viața unui deputat liberal. Când a văzut că bărbatul a leşinat, i-a acordat primul ajutor. Din fericire, colegul parlamentar şi-a revenit în câteva momente. Nu e prima oară când Bodog e salvator la înălţime. A mai resuscitat un bărbat, tot în avion, în urmă cu şase ani. 

de Redactia Observator

la 18.03.2024, 21:05

Vezi și

Zborul cu destinaţia Bucureşti abia decolase de la Oradea, când s-a anunţat o urgenţă medicală. Senatorul Florin Bodog, medic de meserie, nu a stat pe gânduri. 

  • Florian Bodog, senator: Unui coleg deputat i-a venit rău şi i-am acordat primul ajutor împreună cu domnul profesor Suciu de la Maternitatea Polizu. După câteva minute şi-a revenit. S-a pus problema unei aterizări de urgenţă la Cluj, dar mi-am asumat răspunderea şi am ajuns în siguranţă la Bucureşti. L-am ajutat să respire, atât. 

În doar câteva minute, bărbatul îşi revine. Pacientul salvat la înălţime este Ioan Cupşa, un coleg deputat. 

  • Ioan Cupșa, deputat: Am avut probabil o cădere de calciu. Mi-am pierdut cunoştinţa, am nişte probleme, nu de acum, de mai mulţi ani. Suntem cunoscuţi de mulţi ani şi domnul Bodog m-a ajutat. 
Pe acelaşi subiect

Istoria se repetă pentru Florin Bodog

 În urmă cu şase ani, pe vremea când era Ministrul Sănătăţii, a resuscitat un pasager care începusă să se sufoce, fix pe acelaşi traseu. 

Florian Bodog, senator: Eu am mai avut astfel de episoade tot pe cursele TAROM, deci sunt un ghinionist din punctul ăsta de vedere.

În urmă cu 10 zile, un şofer de autobuz a devenit erou în Constanţa. A văzut un bărbat căzut pe stradă, a oprit şi, când a văzut că nu mai respiră, a ştiut exact ce manevre să facă pentru a-l readuce la viaţă. Astfel de cazuri sunt însă rare. 9 din 10 români nu ştiu să acorde primul ajutor: suntem, astfel, pe ultimul loc din Europa când vine vorba de intervenţiile în situaţii de urgenţă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Evenimente » Fostul ministru Florian Bodog, salvator pentru un coleg liberal care leșinase în avion, la 6 ani după ce a resususcitat un alt bărbat, tot în avion