Antena Meniu Search
x

Video Ghici cine vine la cină. Un urs a fost atras de mirosul de friptură şi cartofi prăjiţi şi a venit peste turişti: "Băi, pleacă, că îmi mânânci mâncarea!"

Vacanţă cu peripeţii pentru o familie din Galaţi. Oamenii au mers cu rulota la Cheile Râşnoavei, o zonă tot mai frecventată de urşi. Şi nu mică le-a fost spaima când s-au trezit cu un exemplar uriaş, atras de mirosul de friptură şi cartofi. Din fericire, animalul a terminat cina şi s-a întors liniştit în pădure. Autorităţile avertizează turiştii să fie atenţi şi să nu lase resturi alimentare în zonele de camping.

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 09.07.2022, 19:47

Vezi și

"Băi, pleacă, că îmi mânânci mâncarea! Băi, lasă-mi castronul! Am făcut mâncarea, am stat de pază să nu vină ursul şi tot ne-a luat prin surprindere. Ne-a mâncat mâncarea, ne-a stricat oala", spune unul dintre turişti. Din fericire, nimeni nu a fost rănit. După ce a terminat cina, animalul a plecat pe unde a venit. Astfel de situaţii se pot întâmpla des, avertizează autorităţile din zonă. Valea Râşnoavei din masivul Postăvarul este unul dintre locurile în care este semnalată cel mai des prezenţa unor animale sălbatice. Tocmai din acest motiv, autorităţile au amplasat panouri speciale prin care îi avertizează pe turişti asupra pericolului campării în afara zonelor special amenajate.

Turiştii care rămân peste noapte trebuie mai ales să ascundă mâncarea. Aşa arată un loc de campare într-o pădure frecventată de animale sălbatice. Rulotă, cort, umbrar, înconjurate de o reţea atent construită de garduri electrice. Departe de zonele periculoase însă, o vacanţă cu rulota sau la cort este cu adevărat specială. În plus, cei care vor să facă mişcare pot pleca într-o drumeţie prin pădure. Acesta este unul dintre avantajele weekendului petrecut la cort sau la rulotă. Traseele turistice sunt extrem de accesibile, cât despre răcoarea pădurii, de data asta sunt convins că imaginile vorbesc de la sine.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Evenimente » Ghici cine vine la cină. Un urs a fost atras de mirosul de friptură şi cartofi prăjiţi şi a venit peste turişti: "Băi, pleacă, că îmi mânânci mâncarea!"