Antena Meniu Search
x

Foto Globurile de aur 2021, marile suprize ale unei gale marcate de pandemie

Globurile de Aur 2021, o ediție marcată de pandemie, deschide sezonul premiilor în cinematografie într-un mod inedit. În noaptea de duminică spre luni (ora 3:00 - ora României) cele mai bune producţii cinematografice intră în luptă pentru marile trofee. Gala va fi prezentată de actriţele Tina Fey şi Amy Poehler.

De Ana Maria Ghiarasim la 01.03.2021, 12:23
Globurile de aur 2021, marile suprize ale unei gale marcate de pandemie
Globurile de aur 2021, marile suprize ale unei gale marcate de pandemie - Facebook/Golden Globes
  • Gala Globurilor de Aur deschide în mod tradiţional sezonul marilor premii cinematografice de la Hollywood.
  • O nouă ediţie a galei Globurilor de Aur va avea loc luni dimineaţă, la ora 03.00, ora României.

Sezonul premiilor în cinematografia americană începe cu Globurile de Aur. O nouă ediţie a galei va avea loc luni dimineaţă, la ora 03.00, ora României.

The Crown este serialul favorit la cele mai multe premii, în cadrul galei Globurilor de Aur 2021, iar Chloé Zhao poate fi prima regizoare care câştigă categoria Cel mai bun film de dramă.

Pregătirile sunt în toi la New York, deşi pandemia le-a pus multe beţe în roate organizatorilor. Au fost nevoiţi să amâne decernarea cu două luni, în speranța ca se va ieşi din lockdown. Au avut ghinion, aşa că anul acesta nu va fi o ediție la fel de animată ca anii trecuți.

Gala se desfășoară simultan în Beverly Hills şi New York

Gala virtuală va fi organizată în două spaţii - Beverly Hills şi New York -, și va fi urmărită de artiști din confortul locuințelor lor.

Variety a făcut o serie de predicţii. Din analiza lor, favorit la categoria Cel mai bun serial de dramă este The Crown.

La filme, bătălia e strânsă. Nomadland şi The trial of Chicago 7 sunt cot la cot.

Globurile de Aur 2021, lista completă a nominalizărilor

Dacă Nomadland o să ia Globul de Aur, atunci ar fi primul film regizat de o femeie care câstigă categoria.

„The Trial of the Chicago 7”, scris şi regizat de Aaron Sorkin, ocupă locul al doilea în clasamentul producţiilor nominalizate şi va concura la cinci categorii de premii.

Anthony Hopkins și Gary Oldman concurează pentru cel mai bun actor, în timp ce Viola Davis și Frances McDormand își dispută categoria rezervată actrițelor.

Momente marcante în istoria Globurilor de Aur

Gala Globurilor de Aur, care deschide în mod tradiţional sezonul marilor premii cinematografice de la Hollywood, are reputaţia unei ceremonii care rezervă uneori spectatorilor şi telespectatorilor o serie de surprize, mai ales atunci când starurile prezente la eveniment, care poartă ţinute elegante, abuzează de şampania oferită cu generozitate de organizatori, scrie Agerpres.

Jack Lemmon, omagiat pe scenă de Ving Rhames cu trofeul său

În 1998, Ving Rhames, vizibil emoţionat atunci când a câştigat Globul de Aur pentru cel mai bun actor dintr-un lungmetraj TV pentru interpretarea lui din producţia "Don King", a insistat ca un alt nominalizat din categoria lui să i se alăture pe scenă. Era vorba despre Jack Lemmon, o legendă a Hollywoodului, care a fost ovaţionat şi aplaudat în picioare de toţi spectatorii prezenţi în sală.

În semn de omagiu suprem, Ving Rhames i-a înmânat trofeul Globul de Aur pe care tocmai îl primise, explicându-i: "Pentru mine, a fi un artist înseamnă să dăruieşti, iar eu vreau să vă dau acest premiu, domnule Jack Lemmon".

"Este unul dintre momentele cele mai drăguţe şi mai agreabile din viaţa mea", a răspuns Jack Lemmon, încercând, în van, să îi dea înapoi lui Ving Rhames trofeul care îi aparţinea.

Angelina Jolie a sărit în piscină, după gală

Angelina Jolie s-a aruncat literalmente în apă după gala Globurilor de Aur din 1999.

Actriţa americană a promis înaintea ceremoniei că va sări în piscina hotelului Beverly Hilton dacă va câştiga acest trofeu. 

Ea s-a ţinut de cuvânt şi chiar a tras după ea în apă, cu zâmbetul pe buze, un jurnalist prea îndrăzneţ care voia să o intervieveze după câştigarea premiului.

Jeremy Renner, afirmație neinspirată despre "globurile" lui J-Lo

Jeremy Renner, interpretul supereroului Hawkeye din filmele din seria "Avengers", inspirate din benzile desenate Marvel, este autorul unei declaraţii de prost gust, în 2015, în momentul în care înmâna un premiu alături de Jennifer Lopez.

Atunci când J-Lo l-a întrebat pe starul hollywoodian, devenit celebru după ce a jucat în "The Hurt Locker", dacă dorea ca ea să deschidă plicul cu numele câştigătorului întrucât "avea unghiile potrivite pentru acest lucru", Jeremy Renner i-a răspuns astfel: "Ai şi 'globurile' potrivite pentru asta".

Remarca lui a vizat sânii actriţei şi a stârnit un val de indignare, mulţi acuzându-l pe Jeremy Renner că a hărţuit-o sexual pe Jennifer Lopez într-o transmisiune televizată în direct, chiar pe scena galei Globurilor de Aur.

Globurile de Aur, scurt istoric

Prima prezentare a premiilor pentru realizările distincte din industria cinematografică acordată de Asociaţia Presei Străine de la Hollywood a avut loc la începutul anului 1944, cu o ceremonie informală la 20th Century Fox. Acolo, Jennifer Jones a primit distincția pentru cea mai bună actriță pentru ''The Song of Bernadette'', care a câștigat, de asemenea, premiu pentru cel mai bun film. În acelaşi timp, Paul Lukas a câștigat lauri pentru cel mai bun actor pentru ''Watch on the Rhine''. Premiile au fost acordate sub formă de suluri.

Anul următor, membrii asociației au organizat un concurs pentru a găsi un design pentru o statuetă care să reprezinte cel mai bine obiectivele generale ale organizației. Marina Cisternas, președinta grupului în 1945-1946, a prezentat ideea unui glob lucios pe un piedestal cilindric, care să reprezinte lumea.

Împreună cu prezentarea Globurilor de Aur, Asociaţia Presei Străine de la Hollywood a organizat primul său eveniment social tip gală în 1945, cu un banchet formal la Hotelul Beverly Hills, potrivit goldenglobes.com.

Au existat şi alte repere importante în istoria Globurilor de Aur. În 1951, asociația a decis să împartă cei mai buni nominalizați la film, actor și actriță în două categorii - dramă și musical sau comedie - astfel încât niciun gen să nu fie ignorat.

În 1952,a fost creat Premiul Cecil B. DeMille pentru a recunoaște ''contribuția remarcabilă în domeniul divertismentului''. Primul beneficiar al premiului a fost însuși DeMille.

Astăzi, Globurile de Aur recunosc realizările în cadrul a 25 de categorii: 14 pentru filme și 11 pentru producţiile de televiziune.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Globurile de aur 2021, marile suprize ale unei gale marcate de pandemie