Antena Meniu Search
x

Video Grădiniţă din Hunedoara, vandalizată din cauza culorilor: "Păcat, că nişte oameni au lucrat să facă ceva frumos"

Aflată în plin proces de reabilitare din bani europeni, o grădiniţă din Hunedoara a fost vandalizată. Pereţii, zugraviţi în culorile curcubeului, au fost mâzgaliţi cu mesaje dure de ameninţare şi ură. Motivul? Culorile i-ar fi dus pe vandali cu gândul la comunitatea LGBTQ. 

de Cătălin Moş

la 29.06.2022, 12:34

Vezi și

Locuitorii din zonă au văzut luni dimineaţa mesajele homofobe de pe clădirea proaspăt renovată şi au sunat la 112. Pereţii exteriori au fost stropiți cu var, iar autorii, necunoscuţi încă, au lăsat mesaje de ameninţare şi pline de ură.

Grădiniţă vandalizată din cauza culorilor

Claudiu Sav - purtător de cuvânt Primăria Hunedoara: A fost ideea proiectantului, dar a pornit şi de la ideea unor copii care au fost întrebaţi ce ar vrea să vadă pe faţada grădiniţei la care vor merge. S-au gândit la culori vii, la copilărie şi s-a mers pe această idee. 

Indignarea făptaşilor, care au distrus faţada proaspăt zugravită, a fost generată de asemănarea dintre culorile folosite pentru vopsirea faţadei grădiniţei şi cele care reprezintă comunitatea LGBTQ. 

Pe acelaşi subiect

Femei: - Aia n-are nici o legătură. Mai ales că este grădiniţă, poţi să pui toate culorile şi poţi să pui ce vrei, nu contează. Conteză instituţia şi cum se ocupă de copii, nu contează cum e zugrăvit.  

- Pentru şcoală, pentru grădiniţă e ceva normal, din punctul meu de vedere. 

- Păcat, că nişte oameni au lucrat să facă ceva frumos, şi ce au făcut? Strică? Cred că un om normal n-ar face aşa ceva.  

La scurt timp după cele întâmplate, autorităţile locale au găsit o soluţie de avarie.

Cătălin Moş - corespondent Observator: După ce faţada multicoloră a grădiniţei a fost vandalizată, aceasta a fost rezugravită temporar în alb. Pentru că, susţin autorităţile, astfel de mesaje nu pot rămâne în văzul trecătorilor.

Claudiu Sav - purtător de cuvânt Primăria Hunedoara: Regretăm tot ceea ce s-a întâmplat acolo. Deocamdată nu avem informaţii despre cei ce au făcut acest lucru.  

Poliţiştii hunedoreni au pornit cercetările în acest caz de distrugere şi încearcă acum să îi identifice pe autori.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Grădiniţă din Hunedoara, vandalizată din cauza culorilor: "Păcat, că nişte oameni au lucrat să facă ceva frumos"