Antena Meniu Search
x

Gregorian Bivolaru, arestat în Franţa. Liderul MISA este acuzat de răpire de persoane şi viol

Gregorian Bivolaru, fondatorul controversatei mișcări de yoga numită Mișcarea pentru Integrare Spirituală spre Absolut, a fost arestat în Franţa, împreună cu alte 40 de persoane, relatează Le Parisien.

de Redactia Observator

la 28.11.2023, 17:27

Gregorian Bivolaru, arestat în Franţa. Liderul MISA este acuzat de răpire de persoane şi viol
Gregorian Bivolaru, arestat în Franţa. Liderul MISA este acuzat de răpire de persoane şi viol - Interpol

În total, 41 de persoane au fost arestate marți de poliția franceză. Sunt suspectate de legături cu o sectă internațională acuzată de numeroase abuzuri comise sub pretextul practicării de yoga, relatează Le Parisien, citând surse. 

Gregorian Bivolaru, arestat la Paris

Printre cei arestați se numără și românul Gregorian Bivolaru, fondatorul controversatei grupări internaționale de yoga. Arestările au avut loc concomitent în regiunea Parisului și în regiunea Alpes-Maritimes, în cadrul unei vaste operațiuni de poliție.

Bărbatul în vârstă de 71 de ani este acuzat în special că a îndoctrinat femei, sub pretextul de a practica yoga tantrică, pentru a le exploata sexual. Cautat în prezent de Interpol, el a fost deja condamnat la 6 ani de închisoare în România pentru violul unui minor în 2013, dar a fost arestat abia în 2016 după o lungă perioadă de timp. El a stat doar un an în detenție în acest caz.

Pe acelaşi subiect

Sechestra femei în mod regulat

La un an de la primele sesizări, în această vară a fost deschisă o anchetă judiciară, în legătură cu trei plângeri, pentru abuz de slăbiciune, răpire de către o bandă organizată, viol și trafic de ființe umane. Potrivit RFI , care a strâns mărturii de la victime, aproximativ zece femei au fost sechestrate în mod regulat în locuințe din regiunea Parisului timp de câteva zile, unde au suferit abuzuri sexuale.

În momentul arestării lui Bivolaru, din casa unde locuia acesta au fost "extrase" 26 de femei, unde acestea erau reţinute "în condiţii de spaţiu şi igienă deplorabile", scrie Agerpres.

Bivolaru este considerat liderul MISA

Românul de şaizeci de ani este considerat liderul Mişcării de Integrare Spirituală spre Absolut (Misa) – care a devenit Atman în timpul expansiunii sale în afara României –, care are numeroase şcoli de yoga şi alte ramuri. "Este greu de cuantificat numărul de urmăritori", dar "este vorba despre câteva sute de oameni", a adăugat o sursă apropiată subiectului.

Potrivit unei surse judiciare, mișcarea Misa a predat tantra yoga, cu scopul de a "condiționa victimele să accepte relații sexuale prin tehnici de manipulare mentală menite să înlăture orice noțiune de consimțământ". Această sectă a încurajat femeile victime "să accepte relații sexuale cu liderul grupului" sau "să se angajeze în practici pornografice plătite în Franța și în străinătate".

O sectă bazată pe tantra yoga

Potrivit sursei judiciare citate, primele elemente lasă să se înţeleagă că respectiva sectă internaţională era axată în special pe tantra yoga (trezirea spiritualităţii prin intermediul sexualităţii, explică franceinfo) şi că "învăţăturile" erau menite să condiţioneze victimele să accepte relaţii sexuale, folosindu-se tehnici de manipulare mentală care urmăresc suprimarea, în rândul victimelor, a oricărei noţiuni de consimţâmânt în cadrul raporturilor sexuale.

Oficiul central de urmărire a violenţelor împotriva persoanelor (OCRVP) a primit plângerile a trei femei victime ale organizaţiei care au declarat că au fost sechestrate într-un pavilion şi au fost constrânse la anumite practici sexuale. Potrivit aceleiaşi surse, "cursurile" organizate de Gregorian Bivolaru urmăreau să-i determine pe participanţi să ia parte la activităţi sexuale şi / sau fizice; mai mulţi participanţi au denunţat faptul că au fost constrânşi să-şi plătească "sejurul" făcând video-chat, în cazul femeilor, sau munci manuale, în cazul bărbaţilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Evenimente » Gregorian Bivolaru, arestat în Franţa. Liderul MISA este acuzat de răpire de persoane şi viol