Antena Meniu Search
x

Video Filmul arestării "membrului MISA" de care organizaţia fondată de Bivolaru se dezice. Mascaţii l-au prins în autogară, unde pândea o copilă de 11 ani

Un individ de 51 de ani din Capitală este acuzat că ar fi violat o fată de 11 ani din Vâlcea. Bărbatul a fost ridicat de mascaţi dintr-o autogară unde o aştepta pe copila ce călătorise singură aproape 200 de kilometri. Anchetatorii spun că individul face parte din Mişcarea de Integrare Spirituală în Absolut, înfiinţată de Gregorian Bivolaru. Reprezentanţii organizaţiei se dezic de el. 

Bogdan Dinu
de Bogdan Dinu

la 26.02.2023, 19:30

Vezi și

Procurorii spun că agresiunile ar fi început la finalul anului trecut, atunci când bărbatul a convins-o pe copila de 11 ani să plece de acasă și să vină la el, în București. Individul de 51 de ani este acuzat că a violat-o în repetate rânduri. Poliţiştii au aşteptat ca cei doi să se întâlnească din nou ca să-l aresteze.

Bărbatul, prins în flagrant

"Preț de mai bine de 170 de kilometri, copila călătorea singură din Vâlcea până în București, cu astfel de microbuze. După cele două ore pe drum, bărbatul o aștepta aici, în autogara din București. La fel s-a întâmplat şi zilele trecute, atunci când poliţiştii l-au prins în flagrant", arată Bogdan Dinu, reporter Observator.

Mascații l-au luat pe sus în momentul în care a întâmpinat-o pe minoră, după ce a coborât din microbuz. "Agenții de la Operațiuni Speciale l-au prins pe bărbat şi l-au condus în arestul Poliției Vâlcea. A fost arestat pentru cel puțin 30 de zile, timp în care procurorii adună probe pentru a-l putea trimite în judecată", adaugă Bogdan Dinu, reporter Observator.

Pe acelaşi subiect

Cum ar fi profitat de copila de 11 ani

În referatul de arestare, procurorii spun că bărbatul ar fi profitat de vârsta fragedă a fetei şi de imposibilitatea de a-şi exprima în mod liber şi conştient voinţa.

"Cu siguranță copilul provine dintr-un mediu disfuncțional, că este vorba de familie, că este vorba de un centru de plasament. Sigur nu are discernământ, dar poate să fie tentată de anumite beneficii pentru că trăiește probabil cu multe privațiuni. Și are impresia că această persoană mai în vârstă poate să îi ofere susținere materială și susținere emoțională", spune Keren Rosner, psiholog. 

Anchetatorii spun că e membru MISA. Organizaţia înfiinţată de Gregorian Bivolaru neagă

Anchetatorii spun că bărbatul face parte din MISA, Mișcarea de Integrare Spirituală în Absolut, înființată de Gregorian Bivolaru în anii '90. Contactaţi de reporterii Observator, reprezentanții organizației susţin că totul este o înscenare menită să discrediteze întreaga mișcare.

"Nu face parte din organizația Mișcarea Spirituală de Integrare în Absolut. Nu putem spune dacă el a practicat vreodată yoga în cadrul cursurilor susținute de către instructorii acreditați. Este o confuzie enormă și ca de fiecare dată se dorește a fi aruncat cu noroi asupra lui Gregorian Bivolaru și asupra MISA", a declarat Costică Cojocaru, grupul de coordonare al MISA.

Pe de altă parte, însă, numele bărbatului, alături de al altor membri din MISA, este menționat într-un dosar mai vechi instrumentat de DIICOT, privind șantajul, evaziunea fiscală, dar și mai multe activități de videochat. De-a lungul anilor, Mișcarea de Integrare Spirituală în Absolut a fost în mijlocul mai multor scandaluri. În 2013, fondatorul MISA, Gregorian Bivolaru a fost condamnat la șase ani de închisoare, după ce ar fi întreținut relații intime cu o minoră în vârstă de 17 ani. Iar în urmă cu patru ani, o sută de studenți ar fi vrut să facă filme pentru adulți în India. La acea vreme, un documentar realizat de o televiziune străină a deconspirat întreaga rețea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » Filmul arestării "membrului MISA" de care organizaţia fondată de Bivolaru se dezice. Mascaţii l-au prins în autogară, unde pândea o copilă de 11 ani