Antena Meniu Search
x

Gregorian Bivolaru, arestat la Paris. Îşi obliga victimele să plătească "în natură": videochat sau munci manuale. Ţinea 26 de femei în casă

Gregorian Bivolaru a fost arestat în Franța pentru legături cu o sectă de yoga. Liderul MISA a fost prins de polițiștii francezi în Paris. Din casa unde locuia au fost scoase 26 de femei. Este cercetat pentru răpire, viol și exploatare sexuală şi acuzat că obliga femei să facă videochat în schimbul "cursurilor" de yoga. Bărbaţii erau puşi la "munci manuale".

Redactia Observator
de Redactia Observator

la 28.11.2023, 20:53

Vezi și

Gregorian Bivolaru (71 de ani) este fondatorul acestei mişcări internaţionale de yoga controversate, au precizat sursele. Poliţia a mobilizat pentru această operaţiune 175 de ofiţeri la Paris şi în departamentele Seine-et-Marne, Val de Marne şi Alpii Maritimi; în momentul arestării lui Bivolaru, din casa unde locuia acesta au fost "extrase" 26 de femei, unde acestea erau reţinute "în condiţii de spaţiu şi igienă deplorabile".

Victimele lui Bivolaru, obligate să plătească prin videochat cursurile de yoga

Potrivit sursei judiciare citate, primele elemente lasă să se înţeleagă că respectiva sectă internaţională era axată în special pe tantra yoga (trezirea spiritualităţii prin intermediul sexualităţii) şi că "învăţăturile" erau menite să condiţioneze victimele să accepte relaţii sexuale, folosindu-se tehnici de manipulare mentală care urmăresc suprimarea, în rândul victimelor, a oricărei noţiuni de consimţâmânt în cadrul raporturilor sexuale, scrie Agerpres.

Oficiul central de urmărire a violenţelor împotriva persoanelor (OCRVP) a primit plângerile a trei femei victime ale organizaţiei care au declarat că au fost sechestrate într-un pavilion şi au fost constrânse la anumite practici sexuale. Potrivit aceleiaşi surse, "cursurile" organizate de Gregorian Bivolaru urmăreau să-i determine pe participanţi să ia parte la activităţi sexuale şi / sau fizice; mai mulţi participanţi au denunţat faptul că au fost constrânşi să-şi plătească "sejurul" făcând video-chat, în cazul femeilor, sau munci manuale, în cazul bărbaţilor.

Pe acelaşi subiect

Liderul MISA, acuzat de răpire de persoane şi viol

La sfârşitul lui iulie 2022, Miviludes (Misiunea interministerială de vigilenţă şi luptă împotriva derivelor sectare) a sesizat parchetul din Paris, după ce a fost informată de Liga drepturilor omului în legătură cu 12 plângeri ale unor foste membre ale mişcării MISA, "Mişcarea de integrare spirituală în absolut", grup cu dimensiuni internaţionale fondat de Gregorian Bivolaru la începutul anilor 1990 în România, devenit Atman în urma extinderii în străinătate.

Numeroase femei de diferite cetăţenii au declarat că au căzut victimă activităţilor organizaţiei MISA şi liderului acesteia Gregorian Bivolaru. Parchetul din Paris a lansat pe 10 iulie 2023 o anchetă pentru "abuz (asupra unor persoane în situaţie vulnerabilă) în bandă organizată de către membrii unei secte", "sechestrare în bandă organizată", "viol" şi "trafic de persoane în bandă organizată".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

IPS Teodosie vrea post nou, de trei zile, într-un moment important pentru el. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Gregorian Bivolaru, arestat la Paris. Îşi obliga victimele să plătească "în natură": videochat sau munci manuale. Ţinea 26 de femei în casă