Antena Meniu Search
x

România a ÎNGHEŢAT, noaptea trecută, la -31 de grade Celsius! Ce GEST a făcut premierul SORIN GRINDEANU puţin după ora 24:00

Noaptea trecută a fost cea mai geroasă din această iarnă. Cea mai redusă temperatură s-a înregistrat la Întorsura Buzăului, minus 31 de grade. La București s-au înregistrat minus 21 de grade la stația Băneasa.

Noaptea trecută a fost cea mai geroasă din această iarnă. Cea mai redusă temperatură s-a înregistrat la Întorsura Buzăului, minus 31 de grade. La București s-au înregistrat minus 21 de grade la stația Băneasa.

Puţin după miezul nopţii, Sorin Grindeanu a postat un mesaj pe pagina sa de Facebook, premierul făcând un scurt bilanț al zilei de luni. Grindeanu a mulţumit echipelor de intervenție pentru dedicarea cu care au acționat în gestionarea situațiilor de criză. 

"Bilanțul zilei de astăzi din România aflată sub zăpezi a scos la lumină, încă o dată, dedicarea echipelor de intervenție, care se autodepășesc în misiunile pe care le au de îndeplinit. Fotografia cu pompierii ISU București-Ilfov stingând un incendiu nu are nevoie de legendă. Felicitări și piloților Ministerului Afacerilor Interne care au efectuat astăzi, până la ora 17.00, douăsprezece misiuni aeromedicale pentru a transporta către unitățile spitalicești 14 persoane, dintre care trei copii!", a scris premierul Grindeanu, pe Facebook.

De asemenea, premierul le-a mulţumit persoanelor care au înțeles că este nevoie de solidaritate în această perioadă.

Pe acelaşi subiect

"După cum bine știți, noaptea aceasta este una extrem de geroasă. Dincolo de activitățile instituțiilor statului pe care le cunosc bine, am avut curiozitatea să aflu ce se întâmplă la nivel de sprijin din partea asociațiilor, ONG-urilor, companiilor și persoanelor fizice. Cu bucurie, am găsit online câteva anunțuri cu inițiative de strângere de alimente, pături, șosete/haine sau de găzduire pe perioada friguroasă a oamenilor străzii sau a celor nevoiași. În astfel de zile, de multe ori, o haină groasă înseamnă o viață salvată. Le mulțumesc tuturor celor care au înțeles că e nevoie de solidaritate și acum! (...) Sunt convins că aveți cunoștință și dumneavoastră de alte inițiative și gesturi simple care fac diferența și, de aceea, vă invit să le împărtășiți. Să rămânem solidari!", a continuat Sorin Grindeanu.

Premierul a dat şi câteva exemple de inițiative de ajutorare a celor aflați în nevoie în această perioadă, respectiv cele desfășurate de Asociația Studenților Creștini Ortodocși Români Timișoara, Samusocial România și Asociația Carusel, Adăpostul Temporar de Noapte Odesa din București.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » România a ÎNGHEŢAT, noaptea trecută, la -31 de grade Celsius! Ce GEST a făcut premierul SORIN GRINDEANU puţin după ora 24:00