Antena Meniu Search
x

PREMIERĂ medicală în Grecia! O femeie de 67 de ani şi-a născut propria nepoată! Cum a fost posibil

O femeie de 67 de ani a fost declarată cea mai în vârstă mamă-surogat din lume, aducând pe lume propria nepoată. Naşterea a avut la loc la Centrul de Reproducere Umană Genesis de las Atena. 

O femeie de 67 de ani a fost declarată cea mai în vârstă mamă-surogat din lume, aducând pe lume propria nepoată. Naşterea a avut la loc la Centrul de Reproducere Umană Genesis de las Atena. 

Din cauză că fiica sa de 43 de ani nu poate da naştere unui copil, Anastassia Ontou, din Grecia, a hotărât să fie chiar ea mama surogat şi a reuşit să ducă sarcina până la 7 luni şi jumătate, când a adus pe lume o fetiţă perfect sănătoasă.

“Mă simt mai mult bunică, nu mă simt mamă. Fata mea a avut inima frântă atunci când a constatat că nu poate purta ea o sarcină”, a declarat Anastassia, precizând însă că decizia ei a fost uşor de luat.

Constantina, fiica de 43 de ani a Anastassiei, a crezut că inţial a crezut că mama ei este nebună.

Pe acelaşi subiect

“Nu am mai plâns aşa de ani de zile, atunci când am aflat ce vrea să facă mama”, a spus Constantina. 

Femeia a încercat timp de şapte ani să facă un copil, însă din cauză că suferă de o afecţiune medicală gravă, uterul ei a fost îndepărtat.

Doctorul Konstantinos Pantos, coordonatorul Centrului de Reproducere Umană Genesis Atena,  unul dintre cei mai renumiţi specialişti în infertilitate, s-a ocupat atât de procedura de reproducere asistată, cât şi de supravegherea sarcinii. 

Specialistul a recunoscut că a avut reţineri cu privire la evoluţia sarcinii, dar că ea a reprezentat şi o adevarată provocare medicală.

"Având în vedere vârsta mamei purtătoare, a fost pentru prima oară când a fost necesar un acord al judecătorilor. Conform recordurilor mondiale, este cea mai în vârstă mamă surogat care a dus la final o sarcină”, a precizat dr. Konstantinos Pantos.

Medicul grec Pantos a fost şi autorul altor premiere medicale.

În 2004, într-o clinică din Grecia, medicul Pantos  a contribuit la naşterea primului copil perfect sănătos dintr-o familie purtătoare a sindromului Leber (o boală genetică ce duce la orbire) şi care mai avea doi copii orbi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » PREMIERĂ medicală în Grecia! O femeie de 67 de ani şi-a născut propria nepoată! Cum a fost posibil