Antena Meniu Search
x

Guvernul vrea sa introduca mititeii pe lista retetelor traditionale. Vezi AICI de ce!

Executivul va transmite Comisiei Europene o solicitare de a introduce reteta mititeilor pe lista celor traditionale si asta pentru a evita intreruperea productiei, de la 1 iunie

O directiva europeana prevede ca de la 1 iunie sa nu se mai foloseasca, in in compozitia produselor de carne procesata, carbonatii de sodiu si nici alti aditivi alimentari, esentiali in reteta de prepare a micilor.

Tocmai din aceasta cauza, Guvernul a anuntat ca va face tot posibilul ca mititeii sa fie introdusi pe lista retetelor traditionale, alaturi de burger si de carnatul spaniol chorizo. "Astfel, cu ocazia grupului de lucru care va avea loc in data de 2 mai, in cadrul Comisiei Europene, reprezentantul Guvernului Romaniei va transmite solicitarea formulata de catre Asociatia Romana a Carnii ca reteta produsului mititei sa fie inclusa pe lista retetelor traditionale. Reprezentantii Guvernului vor face toate demersurile necesare pentru includerea mititeilor in lista produselor traditionale si considera ca aceasta si orice alte masuri care trebuie luate, reprezinta o solutie corecta si normala, sustinuta si de reprezentantii industriei producatorilor de carne. Autoritatile romane vor lua toate masurile necesare pentru a nu se interzice micii pe teritoriul Romaniei", se arata in comunicatul Executivului, potrivit Mediafax.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Guvernul vrea sa introduca mititeii pe lista retetelor traditionale. Vezi AICI de ce!