Antena Meniu Search
x

Hackeriţa româncă Eveline Cismaru nu va fi extrădată în SUA. Focoasa brunetă a fost pusă în libertate

Eveline Cismaru, sexy hackeriţa din România care a spart sistemul de securitate al Poliției din Washington, nu va fi extrădată în SUA.

de Redactia Observator

la 03.04.2019, 15:15

Eveline Cismaru, sexy hackeriţa din România care a spart sistemul de securitate al Poliției din Washington, nu va fi extrădată în SUA.

Ieri, magistraţii au dispus "revocarea măsurii arestării provizorii în vederea extrădării dispusă faţă de persoana extrădabilă Cismaru Eveline prin sentinţa penală nr.32/F din 15 februarie 2018 pronun?ată de Curtea de Apel Bucureşti - Secţia I Penală, în dosarul penal nr.1081/2/2018, pe o perioadă de 30 de zile de la data încarcerării". 

În plus, a fost anulat mandatul de arestare provizorie în vederea extrădării.

"Dispune anularea mandatului de arestare provizorie în vederea extrădării nr.1 din data de 05 martie 2018 emis în baza sentinţei penale nr.32/F din 15 februarie 2018 pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti - Secţia I Penală, în dosarul penal nr.1081/2/2018", se arată în decizia judecătorilor pronunţată în 18 martie 2019. 

Hackeriţa româncă Eveline Cismaru nu va fi extrădată în SUA. Focoasa brunetă a fost pusă în libertate

Hackeriţa Eveline Cismaru a spart sistemul de securitate al Poliţiei din Washington

Eveline Cismaru și Mihai Alexandru Işvanca au fost arestați, pe 15 decembrie 2017, la București, în cadrul unei ample operațiuni care viza hackeri români.

În vârstă de 29 de ani, Eveline a declarat că, împreună cu Mihai Alexandru, a accesat fraudulos aproape 123 de calculatoare care erau conectate la camerele de supraveghere ale Poliției Metropolitane, în cadrul unei scheme de extrocare majore.

Eveline şi Mihai ar fi folosit vulnerabilităţile din computerele poliţiei pentru a trimite 179.000 de email-uri care conţineau viruşi, urmând să le ceară bani utilizatorilor pentru a le debloca.

Pentru atacul cibernetic, hackerii au folosit adrese de mail fictive. Însă, în mod surprinzător, au comis o greșeală care i-a costat scump: au trimis mesaje pe aceste adrese de pe mailurile personale și astfel s-au dat de gol, fapt ce le-a ușurat munca autorităților americane pentru a-i identifica pe cei doi români.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Anchetatorii americani au declarat că acest caz a fost "de cea mai mare prioritate" din cauza potențialului său de a perturba planurile de securitate în ziua inaugurării prezidențial. 

Preluarea controlului asupra asupra computerelor de către hackeri pare să fi fost doar o concidenţă, procurorii descoperind că infractorii nu știau că sistemul era folosit de poliție.

Eveline Cismaru a pledat vinovată pentru 11 capete de acuzare şi a fost de acord să coopereze împotriva unui co-inculpat. Procurorii au afirmat că, în cazul în care va oferi informaţii substanţiale, vor cere între 24 şi 30 de luni de închisoare.

Eveline Cismaru şi Mihai Alexandru Işvanca, de 25 de ani, au fost arestați pe 15 decembrie pe Aeroportul Internațional Henri Coanda din România, înainte de a se îmbarca spre Londra.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Hackeriţa româncă Eveline Cismaru nu va fi extrădată în SUA. Focoasa brunetă a fost pusă în libertate