Antena Meniu Search
x

Video Ies la iveală noi informaţii despre deţinutul care a evadat din arestul IPJ Dolj: Tânărul şi-a ucis bunica pe vremea când era doar un adolescent

Un criminal suspectat de un nou omor e în libertate de aproape 24 de ore, după ce a evadat din arestul poliției Dolj. Toată noaptea l-au căutat în zadar 800 de polițiști. Au organizat filtre pe străzi în Craiova, Filiaşi şi alte localităţi din judeţ. Tânărul de 23 de ani mai făcuse şase ani de închisoare, după ce şi-a ucis bunica pe vremea când era doar un adolescent, și urma să fie audiat într-un nou dosar de crimă.

De Cristina Oprea la 19.11.2021, 20:41
Vezi și

Tânărul de 23 de ani a fost căutat toată noaptea. Au fost filtre peste tot. Andrei Sorin Cruţan executa, în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Craiova, o pedeapsă de 3 ani pentru furt. A fost închis în octombrie. Aseară, a fost transferat în arestul IPJ Dolj pentru a fi audiat într-un alt dosar. În luna mai, o femeie de 82 de ani din Moţăţei a fost ucisă de un tâlhar, crima a rămas cu autor necunoscut, iar oamenii legii îl considerau pe Cruţan principalul suspect. Doar că el a avut alte planuri.

Aseară a cerut voie să se plimbe. A fost dus în "camera de plimbare" - un fel de curte a arestului Poliţiei Dolj, în care reţinuţii pot lua aer, supravegheaţi de poliţişti. Lăsat singur, Cruţan a forţat o uşă metalică pe care poliţiştii o considerau impenetrabilă. Odată ce a reuşit să iasă din aşa zisa cameră de plimbare, deţinutului nu i-a fost deloc greu să evadeze din sediul poliţiei doljene. Este suficient să împingi puţin în gard şi ai cale liberă. 

Abia după 20 de minute s-a dat alarma, când poliţiştii au văzut, pe camerele de supraveghere pe care nu ar fi trebuit să le piardă din ochi, că uşa e dată de perete şi deţinutul, dus. 

Mihaela Sadoveanu, purtător de cuvânt IPJ Dolj: A fost dispusă cercetarea prealabilă faţă de patru poliţişti şi totodată a fost sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova cu privire la săvârşirea infracţiunii de înlesnire a evadării. 

Pe acelaşi subiect

Poliţiştii au instituit filtre în tot judeţul pentru a-l putea prinde

A urmat o mobilizare fără precedent. Au fost scotocite inclusiv câmpurile de pe lângă localitatea Unirea, de unde e de loc tânărul fugar, dar şi cele de lângă Moţăţei, localitatea în care a avut loc crima. Poliţiştii au folosit inclusiv câini special antrenaţi. Cu ajutorul imaginilor de pe camerele de supraveghere, au reconstituit o parte din traseul fugarului. 

Mihaela Sadoveanu, purtător de cuvânt IPJ Dolj: Tânărul s-a deplasat, iniţial, pe strada 1 decembrie, ulterior ar fi escaladat gardul unei curţi din zona liceului Nicolae Titulescu, fiind observat, ulterior pe strada Doljului. 

Deşi deţinut, Cruţan a fost adus în arest în haine civile, aşa că tânărul atletic care alerga pe stradă nu i s-a părut nimănui suspect.

Căutările au continuat şi astăzi, evadatul este încă liber. A fost dat în urmărire naţională şi în consemn la frontieră. Andrei Sorin Cruţan are 1.77 m, aproximativ 65 de kilograme, faţă ovală, păr scurt şaten, ochi căprui şi este nebărbierit. Dacă îl vedeţi, nu încercaţi să-l confruntaţi, e considerat periculos. Sunaţi de urgenţă la 112! 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Ies la iveală noi informaţii despre deţinutul care a evadat din arestul IPJ Dolj: Tânărul şi-a ucis bunica pe vremea când era doar un adolescent

Breaking News

Măriri de salarii pentru bugetari de la 1 ianuarie. Ce creșteri le pregătesc guvernanții

Măriri de salarii pentru bugetari de la 1 ianuarie. Ce creșteri le pregătesc guvernanții