Antena Meniu Search
x

Imaginea disperării de la granița României: O fetiță trage de un geamantan, în toiul nopții, în fața polițiștilor de frontieră

O fotografie alb negru cu o fetiță ucraineană care trage un geamantan după ea, în Vama Sighet, la o oră la care orice copil ar trebui să doarmă confortabil în liniștea casei sale, arată dimensiunea dezastrului umanitar cu care se confruntă în aceste momente Ucraina.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 25.02.2022, 18:37

Fetița care plimbă un geamantan în Vama Sighet - Facebook/Alexandru Culac

Fetița a fost fotografiată de un român din Sighetu Marmației, care documentează disperarea ucrainenilor la granițele României. Alexandru Culac a povestit reporterului Observator Simona Vasiac că fetița se juca cu geamantanul în fața polițiștilor de frontieră, după o zi în care a așteptat alături de mama ei nu mai puțin de 10 ore ca să poată trece granița în România. 

Creştere de peste 87% la graniţa cu Ucraina

Vineri, Poliţia de Frontieră a anunțat o creştere cu peste 87% a traficului de persoane la graniţa cu Ucraina, pe sensul de intrare înregistrându-se 10.624 persoane. De asemenea, s-a înregistrat o creştere de peste 31% la graniţa cu Republica Moldova. Numărul cetățenilor ucraineni care au făcut formalităţile de intrare în România este mai mare cu 150% faţă de o zi obişnuită.

Citeşte şi: Rusia a atacat Ucraina! Cum a sărit Gigi Becali în ajutorul refugiaților ucraineni care trec granița în România. Decizia omului de afaceri

Pe acelaşi subiect

”În data de 24.02.2022, într-un interval de 24 de ore, la nivel naţional, prin punctele de frontieră au efectuat formalităţile de control aproximativ 111.817 persoane, cetăţeni români şi străini, dintre care 58.268 persoane au fost pe sensul de intrare în ţară, iar 53.549 persoane pe cel de ieşire. Comparativ cu ziua anterioară, 23.02.2022, când valorile de trafic la nivel naţional au fost de 93.060 de persoane (46.901 pe sensul de intrare în ţară, 46.159 pe sensul de ieşire) s-a înregistrat o creştere de 20%”, a transmis, vineri, Poliţia de Frontieră.  

Citește și: Grupul de hackeri Anonymous a declarat „război cibernetic” Rusiei. Ce s-a întâmplat cu canalul de televiziune rusesc RT

Sursa citată a precizat că, la frontiera cu Ucraina, numărul total de cetăţeni români şi străini a fost de 12.220 de persoane, dintre care 10.624 pe sensul de intrare în ţară.  

Potrivit sursei citate, la nivel naţional, au efectuat formalităţile de control 14.068 cetăţeni ucraineni, dintre care 10.408 pe sensul de intrare în România, fiind înregistrată o creştere cu 150%.  Pe la frontiera cu Ucraina au intrat în România 7.422 cetăţeni ucraineni, iar la cea cu Republica Moldova au intrat 2.193. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » Imaginea disperării de la granița României: O fetiță trage de un geamantan, în toiul nopții, în fața polițiștilor de frontieră