Antena Meniu Search
x

Imagini dramatice în faţa Catedralei Mântuirii Neamului. Intervenţie în forţă a jandarmilor, bătrâni luaţi cu targa

Imagini dramatice au fost surprinse în faţa Catedralei Mântuirii Neamului. Jandarmii au fost nevoiţi să intervină în forţă, iar câţiva bătrâni au avut nevoie de îngrijiri medicale, fiind luaţi cu targa.

Imagini dramatice au fost surprinse în faţa Catedralei Mântuirii Neamului. Jandarmii au fost nevoiţi să intervină în forţă, iar câţiva bătrâni au avut nevoie de îngrijiri medicale, fiind luaţi cu targa.

Ziua în care a fost sfinţită Catedrala Mîntuirii Neamului nu a fost lipsită de evenimente, zeci de mii de oameni venind în faţa lăcaşului de cult şi aşteptând să intre pentru a vizita altarul. Mulţi dintre cei care au asistat la slujba de sfinţire au venit acolo cu noaptea în cap.

Cel mai grav incident a fost de departe cel care l-a avut în prim-plan pe un preot constănţean care şi-a dat foc în faţa Catedralei, în semn de protest faţă de o decizie a şefilor BOR.

În jurul orei 14:00 au apărut primele incidente mai grave. Jandarmii au intervenit ferm pentru a bloca mai multe zeci de persoane care au vrut să rupă rândurile, nerăbdători să ajungă la Catedrală. Astfel, au fost surprinse imagini în care mai mulţi bătrâni sunt împinşi şi îmbrânciţi de forţele de ordine, pentru a nu trece de barajele formate de acestea.

Pe acelaşi subiect

Câteva persoane au fost luate cu targa din faţa Catedralei, după ce li s-a făcut rău.

Georgian Enache, purtător de cuvânt Jandarmeria Română: "Sunt câteva mii de persoane care aşteaptă să viziteze altarul Catedralei. Accesul se face în mod cât mai organizat, în grupuri mici de persoane. Însă, parte din aceste persoane, pe fondul oboselii, a nerăbdării, forţează accesul, forţează barajele. Riscul creerii unei îmbulzeli este cât se poate de mare. Colegii mei trebuie să fie destul de fermi. Ei fac apel la calm şi la evitarea acestor îmbrânceli."

Echipajele pompierilor SMURD prezente la slujba de sfinţire a Catedralei Mântuirii Neamului au acordat duminică, până la ora 15.00, îngrijiri medicale pentru 83 de persoane, informează reprezentanţii ISU Bucureşti-Ilfov.

Conform sursei citate, trei persoane au fost transportate la spital. "Cele mai frecvente solicitări au fost pentru lipotimii.", precizează ISU Bucureşti-Ilfov.

Aproximativ 30.000 de persoane au asistat duminică dimineaţa la slujba de sfinţire a Catedralei Mântuirii Neamului

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Imagini dramatice în faţa Catedralei Mântuirii Neamului. Intervenţie în forţă a jandarmilor, bătrâni luaţi cu targa