Antena Meniu Search
x

Video Incendiu devastator la Mănăstirea Tărcuţa din Neamț. Chiliile au fost făcute scrum, o măicuță a fost rănită

Incendiu puternic, ieri după-amiază, la Mănăstirea Tărcuța, din judeţul Neamţ. Chiliile şi mai multe dependinţe au ars în întregime, iar afectat a fost şi exteriorul bisericii. O călugăriță de 45 de ani a suferit arsuri uşoare la nivelul feței și a mâinilor. Aceasta a primit îngrijiri medicale de la un echipaj SMURD, dar a refuzat transportul la spital.

de Redactia Observator

la 20.07.2022, 08:15

Vezi și

Pompierii au avut o misiune dificilă pentru a stinge flăcările. În mănăstire erau depozitate uleiuri, carburanţi şi mase plastice. În plus, alimentarea autospecialelor a trebuit să fie făcută de la un pârâu aflat la doi kilometri distanţă.

Focul ar fi pornit de la bateriile supraîncălzite ale unui motociclu electric depozitat într-o magazie.

Alarma, dată de un bărbat ce se afla în pelerinaj la mănăstire

Incendiul a fost anunţat la 112 de un bărbat care era în pelerinaj la mănăstire. "În această după amiază ( ieri n.r.),, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la Mănăstirea Tărcuța din comuna Tarcău.

Pe acelaşi subiect

La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de la:

– Detașamentul de pompieri Piatra Neamț (șase autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD)

– SVSU Tarcău (2 buldoexcavatoare și 2 motopompe)

– SVSU Bicaz (o autospecială de stingere)

‘- SVSU Ghimeș – Făget din județul Bacău (o autospecială de stingere) și

– Ocolul Silvic Brateș

Apelul la 112 a fost făcut de un bărbat ce se afla în pelerinaj la mănăstire.

La sosirea primelor echipaje de intervenție incendiul se manifesta cu flacără deschisă, generalizat, la anexele din ansamblul mănăstiresc (chilii, casa praznicală, magazii, gater etc) cu posibilitatea propagării la biserică și la fondul forestier. O femeie de 45 de ani a suferit ușoare arsuri la nivelul feței și membrelor superioare. Aceasta a primit îngrijiri medicale de la echipajul SMURD dar a refuzat transportul la spital. Misiunea a fost dificilă din cauza cantității mari de materiale combustibile (lemn, mase plastice și bunurile din încăperi) și inflamabile (uleiuri și carburanți).

Forțele de intervenție au localizat incendiul și se lucrează pentru lichidarea lui. Deasemenea au fost evacuate o parte din bunurile din interiorul casei praznicale. Cel mai important este faptul că biserica a fost salvată de la incendiu, fiind afectată doar fațada acoperită cu lambriu din pvc. Alimentarea autospecialelor a fost făcută dintr-un pârâu, la o distanță de aproximativ 2 km, unde au fost amenajate puncte de alimentare a acestora”, au transmis reprezentanţii ISU Neamţ.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Incendiu devastator la Mănăstirea Tărcuţa din Neamț. Chiliile au fost făcute scrum, o măicuță a fost rănită