Antena Meniu Search
x

Incendiu la Matei Balș. Raed Arafat: ”Trei persoane au fost găsite carbonizate, iar la una nu s-a reușit resuscitarea”

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a declarat că bilanțul incendiului de la Matei Balș a ajuns la patru morți.

Alexandru Badea
de Alexandru Badea

la 29.01.2021, 08:54

Vezi și
  • Incendiu la Matei Balș: patru persoane au murit.
  • Peste 100 de pacienți au fost evacuați și transportați la alte spitale.

Raed Arafat a venit la Institutul Matei Balș, unde a izbucnit incendiul, și a făcut precizări despre tragedia care a avut loc vineri dimineață.

Condoleanțe familiilor pacienților care au murit, vorbim de patru persoane. Trei au fost găsite carbonizate și la una nu s-a reușit resuscitarea.

La 5:05 a venit apelul la 112, la 5:13 a fost primul echipaj sosit, care a anunțat situația, la 5:14 a fost declanșat Planul Roșu și mobilizate mai multe forțe din partea ISUBIF, din partea Spitalului Floreasca, din partea Serviciului de Ambulanță, Poliției și Jandarmeriei.

Prim-ministrul a fost informat de situație. La sediul MAI se află ministrul Bode, care urmărește și este în legătură cu noi.

Incendiul a fost lichidat. În afară de cele 4 persoane decedate, nu mai avem persoane în stare critică, în afară de cei care au avut covid, deoarece aici avem un pavilion covid, și care au fost transportate. 

Urmează să se investigheze care este cauza incendiului, asupra căreia, la acest moment, nu vom specula.”, a fost declarația făcută de Raed Arafat la fața locului.

Comandatulul intervenției a făcut declarații despre cum a decurs operațiunea.

Primul echipaj de pompieri a ajuns după 8 minute. A constatat că ardea cu flacără deschisă la parterul clădirii. Ardere generalizată cu degajări mari de fum.

Am intervenit atât din exterior, cât şi din interior. S-au format echipe de căutare, salvare. Am reuşit să lichidăm incendiul şi să evacuam personalul. În afară de cele 4 persoane decedate, celelalte au fost evaluate şi transportate către echipajele de prim-ajutor. Am avut 24 de autospeciale cu apă şi spumă și 4 autoscări”, a precizat colonelul Orlando Șchiopu.

Patru persoane decedate în urma incendiului de la Matei Balș

Un incendiu a izbucnit vineri dimineaţă la Instititutul ”Matei Balş” din Capitală, unde sunt trataţi şi pacienţii cu COVID.

Patru pacienţi au murit, trei fiind deja găsiţi decedaţi de echipele de intervenţie, iar o a patra persoană nu a răspuns manevrelor de resuscitare. Patru saloane au ars, însă toată clădirea a fost afectată de fum, conform ministrului de Interne Lucian Bode.

Mai mulţi pacienţi sunt transferaţi la Spitalele Sf. Ioan şi Pantelimon şi la alte pavilioane ale unităţii medicale. Conform secretarului de stat în MAI Raed Arafat, incendiul a fost lichidat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

În vacanţa de vară, preferaţi să vă lăsaţi copilul cu rudele sau la grădiniţă?

Observator » Evenimente » Incendiu la Matei Balș. Raed Arafat: ”Trei persoane au fost găsite carbonizate, iar la una nu s-a reușit resuscitarea”