Antena Meniu Search
x

Video Incendiu la pensiunea din Călimănești. Turiștii au ieșit dezbrăcați ca să se salveze din flăcări: "În chiloţi. Un vecin le-a dat haine"

Panică în staţiunea Călimăneşti de pe Valea Oltului. Localnicii şi turiştii s-au temut că tragedia de la Frma Dacilor se repetă, după ce un incendiu puternic a cuprins o pensiune din oraş. Un angajat a murit, iar un altul şi patronul au ajuns la spital cu răni grave. Opt turişti, care erau cazaţi, au reuşit să scape în ultimul moment. Din primele cercetări, pensiunea avea toate autorizaţiile de la ISU. Încă nu se ştie de la ce a izbucnit focul.

Cristi Popovici
de Cristi Popovici

la 04.02.2024, 19:34

Vezi și

Flăcările au izbucnit înainte de răsărit, când toată lumea dormea. În pensiunea din centrul oraşului Călimăneşti, cea mai renumită stațiune balneo-climaterică de pe Valea Oltului, erau cazate două familii - patru adulţi şi patru copii. Mansarda s-a aprins dintr-o dată, iar focul a înghiţit rapid acoperişul clădirii. Treziţi de fum şi zgomot, oamenii au fugit din camere şi au reuşit să se salveze.

Treziţi de fum şi zgomot, oamenii au fugit din camere şi au reuşit să se salveze

Martor: Oamenii au ieşit dezbrăcaţi, un vecin de aici, mai jos, le-a dat haine. Au fost în chiloţi şi maiou.

Martor: Era un fum, de ziceai că eşti la brutărie. Ne miram, cine are hornul aşa de mare.

Pe acelaşi subiect

Patronul pensiunii a venit într-un suflet când a auzit ce s-a intamplat.

Cristi Popovici, reporter Observator: Patronul ştia că la mansarda din care ieşeau flăcări dormea unul din angajaţii săi. Speriat că nu reuşeşte să dea de el, bărbatul a încercat să ajungă la el şi să-l salveze. N-a putut înainta din cauza fumului gros. Disperat, a spart un geam şi aşa s-a rănit grav la mâini.

Un alt angajat care era acasă a venit să ajute. Focul l-a ars pe mâini. Şi el, şi patronul au ajuns a spital pentru îngrijiri medicale. Abia după trei ore, când pompieri au reuşit să domolească flăcările, au putut ajunge la mansardă. Pentru bărbatul căutat, era prea târziu. Omul și-a pierdut viaţa cu arsuri şi tăieturi pe mâini, semn că s-a zbătut să iasă din flăcări, spun surse Observator. Angajatul avea 46 de ani.

Pericolul a fost mare şi pentru cei care locuiesc lângă. Pensiunea era lipită de alte case. Iar foarte aproape sunt o şcoală şi o biserică.

Acoperişul pensiunii este complet distrus. Din primele cercetări, pensiunea, care are 15 apartamente, construită pe două etaje, avea toate actele în regulă, inclusiv autorizaţie de la ISU. Acum, anchetatorii trebuie să stabilească de la ce a pornit focul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Incendiu la pensiunea din Călimănești. Turiștii au ieșit dezbrăcați ca să se salveze din flăcări: "În chiloţi. Un vecin le-a dat haine"