Antena Meniu Search
x

Video Peste 30.000 de oameni, rămaşi fără gaze în Focşani. La o lună după tragedia de la Călimăneşti, au început lucrările de relocare a conductelor

La mai bine o lună distanță de la explozia de la Călimănești, în care au decedat patru muncitori, au început primele lucrări de relocare a conductelor de gaze. Din cauza acestor lucrări, peste 30.000 de oameni din municipiul Focșani și alte şase localități învecinate au rămas fără gaze pentru două zile. 

de Redactia Observator

la 24.10.2023, 08:09

Vezi și

Lucrările pentru relocarea conductei magistrale de gaze care se intersectează cu șantierul autostrăzii A7 au început ieri cu conducta principală care alimentează orașul Focșani și alte şase localități învecinate. Din motive de siguranţă, furnizorul de gaze a fost nevoit să întrerupă alimentarea în toate aceste localități.  

Peste 30.000 de persoane din Focşani şi împrejurimi, rămase fără gaze

Nicușor Halici, prefect Vrancea: A început o relocare a unor secţiuni din conducta de alimentare cu gaze al municiulul Focşani şi a împrejurimilor minicipiului Focşani, nu magistrala.

Peste 30.000 de consumatori au fost afectaţi. Aceștia au fost nevoiți să își facă provizii de mâncare din timp.

Pe acelaşi subiect

Femeie: Stau la nepoţi, dar aici nu am. Facem la cuptor electric, ne-am încălzit mâncarea. Am făcut mâncare de ieri şi încălzim la cuptor.

Femeie: Mi-am făcut cafea cu fierbătorul, ceaiul la fel, am fiert apă. Asta e.

Mai multe secțiuni aflate aproape de traseul viitoarei șosele vor fi mutate mai adânc în pământ și protejate suplimentar.

Nicușor Dumitru, director regionala Transgaz Brăila: De relocat mai sunt în şase puncte, deci şase tronsoane pe conducta DN 800 Cindreşti-Oneşti. 

La Călimăneşti nu au început lucrările 

Deocamdată, la Călimănești nu se lucrează. Potrivit reprezentanților CNAIR firma care trebuie să relocheze magistrala în zona în care a avut loc explozia, nu are încă toate avizele pentru această lucrare.

Alin Șerbănoiu, purtător de cuvânt CNAIR: Aşteptăm ca Transgaz să dea avizul astfel încât firma de relocare să poată începe să mute conductele, iar constructorul să-şi continue lucările.

În noaptea de 21 septembrie, pe șantierul Autostrăzii A7, în dreptul localității Călimănești din județul Vrancea, a avut loc o explozie în urma căreia patru muncitori au decedat pe loc, iar alți patru au fost răniți. Din primele date din anchetă se pare că magistrala de gaze a fost perforată de lama unui utilaj. Ancheta este în derulare în acest moment sub coordonarea procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Evenimente » Peste 30.000 de oameni, rămaşi fără gaze în Focşani. La o lună după tragedia de la Călimăneşti, au început lucrările de relocare a conductelor