Antena Meniu Search
x

Infernul prostituatelor românce care muncesc în bordelurile din Germania: 'Am avut şi 400-500 de clienţi într-o lună'

Prostituatele românce care lucrează în bordelurile din Germania trăiesc un adevărat infern. Sunt bătute, abuzate şi exploatate conform... legii.

Prostituatele românce care lucrează în bordelurile din Germania trăiesc un adevărat infern. Sunt bătute, abuzate şi exploatate conform... legii.

Viața de zi cu zi a prostituatelor din Germania este în mare parte controlată de criminalitatea organizată. Este concluzia unui documentar șocant, cu titlul “Bordelul Germania “( “Bordell Deutschland”), transmis de ZDF.

În documentarul realizat de Christian P. Stracke apar multe românce, așa cum este Lea, care a lucrat ca o prostituată aproape peste tot în Germania. Sau Denisa, care a reușit să se elibereze și acum participă la programe de educație contra prostituției în zonele sărace ale României.

Câte prostituate sunt în Germania?

Pe acelaşi subiect

Estimările variază de la 400.000 la mai mult de un milion de lucrători în industria sexului în Germania. Potrivit Biroului Federal de Statistică, aproximativ 1,2 milioane de bărbați folosesc servicii sexuale zilnice, notează ziarulromanesc.de.

Legalizarea prostitutiei, făcută cu legea din 2002 privind prostituția, de fapt, este subiectul documentarului care va fi transmis pe 18 noiembrie, la ora 22.00 la ZDFinfo, anunță stimme.de.

Legalizare? De fapt în domeniul prostituției este vorba de trafic de persoane, proxenetism și prostituție forțată.

Realizatorul filmului a vorbit cu prostituate, ofițeri de poliție, asistenți sociali, politicieni și psihologi.

Unele dintre ele, românce, au povestit cum este viaţa trăită în... Puff (n.r. numele bordelurilor din Germania).

"Nu este un loc de muncă. Este doar violență, ceea ce trăiești … și am avut 400/500 de bărbați în patru săptămâni", spune ea.

Acum femeia de 27 de ani a studiat dreptul și se angajează la abolirea prostituției: "În fiecare club în care am fost, am văzut trafic de persoane, femei bătute".

Confirmă aceasta și românca Denisa, protagonistă a documentarului, care ani de zile a fost forțată să se prostitueze în Germania. Ea știe totul despre această lume.

"90 la sută au un proxenet", spune ea, și din experiența personală povestește: "Bărbații sunt foarte sensibile la minore. Sunt atât de mulți pedofili…". Potrivit experților de poliție, nouă din zece femei sunt forțată la prostituție.

Expertul în traume psihologice Ingeborg Kraus compară profesia de prostituată cu cea a soldaților, iar experiențele lor cu cele ale victimelor torturii. Aproape 70% dintre femei suferă de simptome de tulburare post-traumatică: "Această ocupație este mai periculoasă decât a merge la război".

Rata mortalității printre prostituate este de 40 de ori mai mare decât media pentru populație, potrivit documentarului. Riscul simplu de a fi ucisă este de peste 18 ori mai mare decât cel al altor femei, indiferent dacă sunt prostituate voluntare sau forțate.

Dar acum serviciile de escortă și bordelurile în Germania sunt mai populare ca niciodata. Se face reclamă la oferte: "20 de euro pentru 20 de minute de sex – ofertă la Discountpuff".

Potrivit Biroului Federal al Poliției Criminale, o prostituată aduce proxenetului până la 100.000 de euro pe an – iar statul câștigă multe venituri fiscale. Piața este competitivă, există tot mai multe femei tinere.

Clienții se distrează, torturând aceste femei, este concluzia filmului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Evenimente » Infernul prostituatelor românce care muncesc în bordelurile din Germania: 'Am avut şi 400-500 de clienţi într-o lună'